Wanneer extra boiler voor de keuken ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is er een richtlijn om te berekenen vanaf wanneer het aan te raden wordt om in de keuken een extra boiler te plaatsen ?

Ik veronderstel dat dit afhangt van de afstand en dikte van de leiding tot de centrale boiler, verbruik ,...

Bestaan er doorstromers die een voldoende debiet kunnen leveren voor de keuken (electrisch of gas) ?

Reacties

>4m afstand van de centrale verwarming boiler ?

Bestaan er doorstromers die een voldoende debiet kunnen leveren voor de keuken (electrisch of gas) ?
ja, de vraag is gewoon is de energievoorziening voldoende, zeker met elektriciteit.

een ander alternatief is de boiler 10 liter die met een elektronisch systeem even op temperatuur wordt gebracht en daarna uitschakelt.

Om je een idee te geven: volgens het advies van Marcel heb ik voor mijn wasmachine hotfill een leiding van 6 meter met een buitendiameter van 10 mm gebruikt, en het debiet is nog voortreffelijk en meer dan genoeg voor een wasmachine. Alles hangt ervan af welk debiet je verwacht en of er meerdere gebruikers simultaan op die leiding zitten. Die 6 meter leiding bevat slechts 0,3 liter water, dat is dus zeker geen reden om een afzonderlijke boiler te plaatsen...

Je kan beter geen elektrische doorstromers kopen, de elektriciteitsmaatschappijen raden dit ook ten zeerste af, qua piekstromen in hun net. Beter zijn de close-in of close-up boilers die je onder de gootsteen kunt plaatsen of je hebt zelfs al modellen bij daalderop die in de plint van de keuken geplaatst worden. Als je te ver van de centrale boiler afzit is dit het ideaal.

Mvg
Wim Gijbels