Meerdere kringen gas condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Voor het sturen van meerdere kringen worden blijkbaar zoneventielen gebruikt die door een termostaat aangestuurd worden. Daarnaast is het best om een vloerketel te nemen met een groot watervolume.

Ik zou zowel een praktijkruimte & wachtzaal willen aansturen (waarbij de uren vastliggen) als twee badkamers.

Dus drie kringen = drie zoneventielen of blijft het hoofdcircuit steeds open? Na openen zoneventiel moet de pomp aangeschakeld worden (één of drie pompen installeren?). Moet ook de gas condensatieketel mee aangeschakeld worden of gaat dit automatisch?

Zie ik dit juist? Of zijn er andere oplossingen om dit te realiseren met een gas condensatieketel?

Alvast bedankt

Reacties

Bijkomende vraagje: Vitocrossal is een zeer goede ketel maar prijzig. Zijn er goedkopere alternatieven - bv Vaillant EcoVIT VKK?

http://www.sanutal.be/images/paw/paw1.jpg

Al eens aan een evenwichtsfles gedacht ?

Tom,

wat meer info zou goed zijn: Nieuwbouw, verbouwing? Enig idee van je warmteverliezen?

Als je nu LEW bouwt dat laat je gewoon je verwarming 24h op 24h op staan zonder dat het echt extra energie vraagt tov complexe regelingen. En heb je al die kosten voor dure regeling niet nodig. Dus gewoon 1 kring, niks zoneventielen, eenvoudig, goedkoop,...
Maar belangrijk vooral: zorg voor een goede warmteverliesberekening en kijk dan hoe je die verliezen compenseert (of waar je meer isolatie nodig hebt).

Walter

tom
alle kringen moeten met zone ventiel
anders da bij warmte vraag van eender welke kring steeds de hoofdkring mee werken ..neem zoneventielen met eind contakt zodat bij opening u ketel aan ga...zorg wel dat je ergens één radiator aansluit buiten de 3 kringen(hall) bv ..zodat bij sluiting van de kringen de ketel zen warmte weg kan pompen

Het huis is matig geïsoleerd - ik werk eraan om dit te verbeteren.

Hoe werkt een gasvloerketel met groot watervolume: kan je die via één pomp per kring aansturen? Dan zou je geen zoneventielen nodig hebben of heb ik het mis voor?

Tom,als je de Ecovit VKK van Vaillant zou nemen,zijn er 2 eenvoudige oplossingen:
1. Je gebruikt per kring een pomp die wordt aangestuurd door een thermostaat die in de ruimte hangt waar jij op dat ogenblik warmte wilt.Je moet er wel voor zorgen dat er op elke pomp een terugslagklep geplaatst wordt.
2. Je gebruikt de Ecovit VKK in combinatie met de regeling VRC 630 die opzich elke ruimte stuurt met thermostaten waarbij de temperatuur geregeld wordt met een buitenvoeler.
Bij deze keuze wordt je aanvoertemperatuur ook steeds geregeld door mengkranen.
Voor geen van beide opties is een evenwichtsfles vereist aangezien de ketel zelf een grote watervooraad heeft.

Beste Patrick,
Bedankt voor de volledige uitleg - als je ergens een installateur weet die dit correct kan installeren - midden in vierhoek mechelen-leuven-aarschot-heist o/d berg...
Alvast bedankt!

Tom,de firma Heating Center in Leuven .