electrabrol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beslist kijken voor de website verboden wordt!!

http://www.electrabrol.be/

Reacties

prachtig filmpje, maar wat gaat de klein man er aan doen? 3/4 van het volk doet niets. En het valt altijd op dezelfde hoop.

Nu voor mezelf, nu nog even afwachten wat mijn verbruik zal zijn met de PV installatie. Maar ik ben wel van plan om te schakelen. Ecopower stond op mijn lijst.

Electrabol is vriendje (sponsor) van natuurpunt. Geld maakt recht wat krom is

xx

Regering haalt 250milj euro bij Electrabel: 1: is peanuts,2: in de praktijk zal er weer niks van in huis komen, 3: mocht het toch lukken, dan graait suez op een andere in onze portefeuille.
Suez boycoten: helaas, is zo'n gigant (3.900.000.000 euro winst in 2007, ofte bijna 160.000.000.000 oude frankskes), met (quasi) monopolies en aanwezig in de meest diverse sectoren zoals: drinkwater, afvalwater, ontzilting, biogas, afvalverwerking, recyclage, en energie uit kern, lng, biomassa, steenkool, hout, water, wind en zon.
Met Gaz de france erbij nog sterker. Wordt moeilijk dit nog om te keren. De keuze is eerder: milieuvriendelijk of niet, maar in beide gevallen met suez (of misschien dat shell of total nog een alternatief zijn)

Hans,
die keuze: groepen als suez hebben voldoende brains in huis om er voor te zorgen dat wat je ook kiest als energievoorziening, fossiel of hernieuwbaar, je steeds bij hen te biechte moet komen. Een beetje wit-zwart stelling maar toch. Het is algemeen geweten dat bv oliemaatschappijen bepalend zijn als het over de ontwikkeling gaat van pv-installaties. Zij bepalen in belangrijke mate wat aan welke prijs op de markt komt. Het is immers goedkoper concurrenten op te kopen dan ze te beconcureren.
Niet dat we ons zomaar gewonnen moeten geven, maar aangezien geld macht is, staan conglomeraten (of hoe je zoiets ook maar noemt) als suez-gaz de france sterk in hun schoenen, ook in de hernieuwbare energie. Ter ilustratie: omzet GDF-suez ong. 80 miljard euro in 2007, inkomsten belgisch begroting 2007: 45 miljard euro. Sla me niet dood op een miljardje meer of minder, maar dit zijn de machtsverhoudingen. En er zijn nog grotere.
Oorzaak: consolidatie zeker? Bij wijze van spreken nog 5 oliemaatschappijen over, 5 staalfabrikanten...5 aluminiumfabrikanten...5 koperfabrikanten...en nog even en we hebben nog 5 voedselfabrikanten over.
'Buy local' is mooi maar belgie kan nu al niet meer in z'n voedselbehoefte voorzien. Weet je nog: de landbouw was 20 jaar geleden de grote boosdoener voor het milieu. Welnu, nu kunnen we ons voedsel dat nog milieu-onvriendelijker geproduceerd is in een 'minder' ontwikkeld land op een mileu-onvriendelijke wijze importeren.
Eten de oostenrijkers dan geen citroenen, appelsienen, ananas, bananen, tomaten, komkommers, rijst, enz? Of hebben ze ginder ook zo'n mooie serres als wij?
Trouwens, de oostenrijkers hebben een bepaalde reputatie als het gaat over 'lokal'. Maar goed dat het hier niet even makkelijk gaat.

Idd Danny1963, Shelle en BP hebben doorgaans de beste PV panelen op de markt, vroeger toch. En als ze er hun naam niet hebben op staan, hebben ze er wel een pak aandelen in.

Ze staan er ook voor gekend om nieuwe ontwikkelingen direct op te kopen voor onmenselijke hoge bedragen, ik denk dat iedereen daarvoor wel plooit.

Vroeger zei de kleine man "we kunnen er toch niks aan doen" en nu de kleine man iets kan doen, doen ze niks...

Allee, bij wijze van goei voorbeeld : ik krijg vanaf september stroom van Ecopower, en voor de gas ga ik bij Ebem. En ik heb een hoop volk een aanstekelijke mail gestuurd, en ik krijg enthousiaste reakties! Pol en Lambert, ik ben maar een kleine man...
En merci Hans voor het duwtje over de streep!

...."Electrabel verloor 20.000 klanten in één maand
Electrabel verliest de laatste maanden stelselmatig duizenden klanten in Vlaanderen, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Daarmee laat de liberalisering van de energiemarkt zich nu duidelijk voelen, schrijft De Morgen woensdag.

56 per dag
Tussen 1 augustus 2007 en 1 februari 2008 verloor Electrabel in Vlaanderen minstens 11.960 particulieren en 4.956 kleine en middelgrote bedrijven als klant. Dat zijn per dag gemiddeld 56 particuliere klanten en 23 bedrijven.

20.000 in februari
Dat lijkt nog maar het begin, want daarbovenop tonen cijfers van de VREG voor februari 2008 dat in die maand goed 20.000 klanten bewust van leverancier veranderden. Dat percentage is historisch hoog.

Geliberaliseerde markt
Electrabel ziet de daling van het aantal klanten met lede ogen aan. "Wij maken ons zorgen", zegt woordvoerster Lut Vande Velde. "Het is nooit fijn om klanten te verliezen en we doen ook ons best om ze te terug te winnen. Hoe we dat gaan doen, daar zeg ik niets over. Maar we zitten nu eenmaal met een geliberaliseerde markt, waarbij het normaal is dat klanten van leverancier veranderen." (belga/mvl) "....

Eindelijk zou ik zeggen ..

Dirk