Zonneslag gevraagd!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op de bijeenkomst van onze klimaatwijk hebben enkele mensen het idee gelanceerd om een gezamelijke aankoop te doen van zonnepanelen. En ze zouden het niet alleen binnen de klimaatwijk houden maar ook iedereen van de gemeente willen aanspreken (oproep via het gemeentelijk infoblad).

De voordelen spreken voor zich, prijsvoordeel door grote aankoop. Drempelverlagend voor mensen die het uit eigen beweging niet zouden doen. En er zullen nog wel een hele rits voordelen aan verbonden zijn.

Ik heb hier op het forum al een en ander gelezen over "zonneslag" initiatieven. Als ik het goed begrepen heb is dat net zo'n systeem.

Nu is mijn vraag:
Wie kan mij informatie bezorgen over die initiatieven? Dit kan vanalles zijn, algemene info over projecten waar u iets van weet, contactgegevens van verantwoordelijken/ organisatoren van zo'n projecten, het promotiemateriaal dat gebruikt is om de mensen op de hoogte te brengen van het initiatief, .....
Kwestie van niet helemaal van nul te moeten starten en het warm water (zonneboiler???) :-) niet opnieuw te moeten uitvinden.

Misschien kunnen we het systeem ook opentrekken naar zonneboilers? Of een jaartje later een vergelijkbaar initiatief lanceren voor zonneboilers?

Alvast bedankt, Jan

Reacties

Het Zonneschakelproject kent een fantastisch verloop! In Schelle alleen zijn al een vijftiental contracten voor zonneboilers en een 35-tal contracten voor fotovoltaïsche panelen afgesloten. De eerste zonneboiler werd op 10 december geplaatst. Er wordt verwacht dat de eerste fotovoltaïsche installatie in de loop van januari-februari 2008 geïnstalleerd zal worden.

Bovendien breekt Schelle alle records mét zonneschakel! Een aantal gemeenten prijkt bovenaan het overzicht van de subsidiedossiers van de afgelopen 10 jaar. Horebeke in Oost-Vlaanderen, Diepenbeek in Limburg en Lo-Reninge in West-Vlaanderen vormen de top drie. In deze dorpen halen verhoudingsgewijs de meeste gezinnen hun stroom uit de zon, namelijk 1 op 200 tegenover gemiddeld 1 op 800 in Vlaanderen. Volgens de prognoses en de huidge verkopen binnen het project stevent Schelle op naar 1 zonne-installatie per 120 gezinnen. Een absoluut zonne-record in de maak!

U kan zich nog altijd inschrijven voor Zonneschakel via de de website http://zonneschakel.blogspot.com/. Voor meer informatie rond Zonneschakel kan u een e-mail sturen naar zonneschakel@gmail.com. Gelieve altijd volledig te zijn met uw contactgegevens! U kan ook altijd contact opnemen met de milieudienst: milieu@schelle.be of 03/871 98 52.

groeten,

rik

Jan, ga eens langs de site www.elkedagzondag.be

Zijn er nog mensen die hun informatie en ervaringen met een zonneslag-project willen delen?

Ik heb al wat informatie gekregen, maar ik ik heb nog geen concrete projectgegevens gekregen. Heb wel al een organisator gecontacteerd, hopelijk levert dat iets op.

Alvast bedankt voor alle info.

Je moet eens informeren bij de gemeente Staden in west-Vlaanderen.

Ze zijn daar ook bezig met een Zonne-slag.

Ongeveer 60 gezinnen hebben interesse.

Mij is nog altijd onduidelijk welke rol de gemeentebesturen spelen.
Sluiten zij contracten af of is hun enige rol een aantal particulieren samen te brengen die dan elk een contract afsluiten met de gezamenlijk gekozen installateur?
Mailtjes naar Schelle leverden geen antwoord op.

groeten
rik

De bedoeling van de gemeente is een zaaltje en een koffie ter beschikking stellen.En voor de rest is hun enige rol een aantal particulieren samen te brengen die dan elk een contract afsluiten met de gezamenlijk gekozen installateur?

de firma brati bvba is gespecialiseerd in samenaankoop voor zonneboiler ,
www.brati.be

vreemd, in meerdere vraagstaarten wordt de firma geplugged, toeval???