fiscale premie op ATAG zonnegascombi

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, ik heb een offerte gekregen voor het leveren en plaatsen van een ATAG ZGC type Q25SC380N. De prijs is 5558 + 6%btw.
Hoeveel kan ik hier fiscaal aftrekken ? Is dit 40% van dit bedrag met max 3440 ?
Bedankt
Steven

Reacties

Inderdaad 40% plus nog wat gemeentbelasting hierop.

Eandis geeft ook een premie en soms geeft de gemeente ook een premie.

Dit lijkt me een prijs zonder zonneboiler. Dan is het maximum wel lager , zijnde 2650 euro.

Oppassen dat beide echtgenoten voldoende belastingen op de inkomsten na de aftrek van pensioensparen, levensverzekering, aflossing leningen, dienstencheques, ... overhouden om de vermindering voor energieuitgaven volledig te bekomen. Vooral werklozen, zieken, gepensioneerden vallen uit die boot.

Luc

Even niet over de premies, maar wel over de prijs Steven. Heb toevallig vandaag ook een eerste offerte binnen gekregen, een buderus CV

- Logomax Plus GB142-30 + boiler S160A
- RC35 EMS + buitenvoeler
- Zeparovent Pneumatex
- Schoorsteenflexibel

Afbreken oude installatie en installatie nieuwe
5300€ + 6% BTW

Jij hebt wel een 360L boiler maar een iets mindere KW CV. Hierin zal het prijs verschil wel zitten.

Ik veronderstel dat beide goed merken zijn. Enkel probleem is dat de RC35 slechts met één min en max. temp kan werken. Dus een heel simpele programmering. Dat is wat ik hier heb terug gevonden.

Lambert,
voor de volledigheid zal ik er wel bijzeggen dat mijn offerte 18809€ + 6% btw bedraagt. Het gaat hier om de plaatsing van 160m2 vvw, 5.5m2 zonnecollectoren + de zonnegascombi 380l. 5558€ is de prijs van de ZGC enkel.
Ik veronderstel dat ik deze uitgave zal kunnen splitsen over 2 jaar om de maximale subsidie / belastingsaftrek te bekomen.
Steven