Boodschappen op dit forum

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Aan alle bazen,

Is het jullie ook niet opgevallen dat de meeste berichten op dit forum tijdens de kantooruren werden opgesteld ?
Zouden zij niet beter werken om het kantoor warm te houden ?
Dat is pas energiebesparen.

Reacties

Ben jij beginnen werken om 17u30 of had je juist gedaan.

Niet iedereen heeft kantooruren denk ik

Een PC verbruikt tussen de 120 en 220 Watt, erop werken levert warmte op van de cooler en het scherm. Dat houdt het kantoor toch warmer als in de gang staan te koffiepauzeren met de PC op st-by? Correct maar wel bedoeld als grapje uiteraard. Ik volg marc

Ik niet

Ga meer eens onderzoeken hoeveel uur per werkweek gemiddelde witteboord aan prive mails en prive surfen besteed, dat zijn niet enkel de pauzes, soms wel tot 25% van de werkbare tijd.

Ieder het zijne hoor maar k volg de zelfwarmende werker

Arnold

Er wordt heel wat afgesurft tijdens het werk. Dacht zelfs ooit gelezen te hebben tot 30% van de werktijd. Dit kost idd de werknemen heel veel geld.

Weg auto's, weg internet, ... wat nog meer

Ik ben zelfstandige. Ik hoop dat het mij toch gepermitteerd is om te surfen wanneer ik wil, nl. tussendoor als het eens wat rustiger is, ik werk al dikwijls genoeg 's avonds.

Volledig off-topic, maar het is sterker dan mezelf en ga toch maar antwoorden.

Als de baas de puntjes op de 'i' zou zetten, zou ik dat ook doen: weg flexibiliteit, 9 tot 5 en geen minuut langer.

Als de baas flexibel is, ben ik dat ook. Een keertje tussen de uren weg, een keertje later toekomen, een keertje privé telefoneren, surfen, mailen, het kan allemaal. In retour blijf ik langer als het nodig is, of ook gewoon omdat het me boeit, ik sta er niet bij stil. Als het nodig is, kom ik al eens in het weekend.

Geven en nemen heet dat, of nog, water bij de wijn doen. De bazen die dat niet inzien zijn geen goede bazen en zijn het niet waard om baas te zijn.

@ de zelfwerwarmende werker
Ik vind het wel straf dat jij er zomaar vanuit gaat dat al wie post dat vanop het werk doet.
Er zijn ook mensen die thuis zitten om bepaalde redenen: vakantie, ziekteverlof, werkloos, huisman/vrouw,... vul zelf maar aan.

@ gommer
groot gelijk, geven en nemen.
Als ik mijn werktijd mag indelen en besteden zoals ik het wil werk ik veel effectiever en efficiënter.... maarja niet iedereen kan dat en mag dat

"Als ik mijn werktijd mag indelen en besteden zoals ik het wil werk ik veel effectiever en efficiënter."

Al maar goed dat dat geen algemene regel is, er zouden nogal wat bedrijven failliet gaan denk ik...

vr gr
Pluto

helemaal niet Pluto, iedereen besetf wel dat het in deze tijden niet echt ideaal zou zijn als je werkgever op de fles gaat.

ddat terzijds, het is niet mogelijk om iedereen 'te laten doen' dat zou ee, heleboel aanpassingen met zich meebrengen. Daarom ga ik akkoord met wat gommer zegt: er is een bepaald kader (9-5) alhoewel dat bij mij 8-7 is, en binnen dit kader moet je af en toe wat kunnen spelen.

En er zijn mensen die ploegenarbeid verrichten. Afhankelijk van je uren kunnen berichten dus perfect tijdens de dag thuis opgesteld worden...

just my 2 cents ...

MVG, Piggy