zwevende parket

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

In de slaapkamers van de kinderen zou ik parket willen leggen. Nu deze kamers liggen juist boven mijn living en ik heb wat schrikt van (contact,..) geluiden.

Nu dacht ik aan de parket zwevend te leggen (4 mm unisound isolatie, die men bij laminaat gebruikt), maar een bepaalde verkoper zegt dat je juist de parket vast moet leggen om zoweinig als mogelijk geluidshinder te hebben.

Iemand met ervaring in deze materie ?

FC

Reacties

In Nederland moet je zwevend leggen in een appartement om aan de 10Db norm te voldoen. Zwevend leggen met een goede ondervloer is het beste.

groet,

Lennart

Je bent goed bezig.

Uit wat bestaat je basisvloer(hout, beton)?
Mon

Beste Mon,

Welfsels + druklaag

FC

Beste

Wij hebben onze massief houten vloer (dikte 22 mm) zwevend gelegd in de woonkamer en bureau met een dunne isolatielaag boven op de chape. Tot op heden (wij wonen hier nu 8 jaar) hebben wij nog geen geluid waargenomen. Wel moet er voorzien worden dat de planken voldoende kunnen leven (onder de plinten hebben wij hier voldoende ruimte voorzien).

Geert

Beste,

Ik vermoed dat je onder je woonkamer gaan lokaal hebt,
waar je een probleem kunt hebben ?
Dat is juist de vraag.

FC

Hallo, gisteren nog met aannemer besproken op welke hoogte de welfels te leggen.

Mijn architect voorziet op mijn welfsels+ beton nog een opbouw van +- 10 cm. Hierdoor verlaagt mijn plafond van de living of verhoogt de vloer van het nieuw gedeelte, waardoor ik mijn twee trapjes van de bestaande gang naar nieuw gedeelte zal moeten aanpassen naar 3 treden. een verhoging boven is niet erg omdat dit slaapkamers worden die vroeger bijna 3 m hoog waren. maar indien we met 5 cm opbouw toekomen kunnen we eventueel de vloer wel wat laten zakken.

Ik weet dat veel afhangt van type vloerbedekking die we willen , maar het zou zonde zijn van achteraf met trapjes te werken die absurde afmetingen hebben.

Nu is mijn vraag of 10 cm niet veel is voor leidingen en een houten vloer en wat een goede opbouw is?

merci voor info

niemand?