bedrag premies inkomstenjaar 2008

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Dit jaar doen we een paar investeringen in ons huis, waaronder isolatie en een condensatieketel. Met beide werken samen kom ik echter boven het plafond van 2650 euro die je kan terugkrijgen via de belastingen. Dit plafond geldt eigenlijk voor inkomstenjaar 2007, weet iemand of het bedrag voor inkomstenjaar 2008 al bekend is ?

Alvast bedankt

Reacties

Wim,

ik denk met de aanslepende regeringsvorming zal dit nog niet in orde zijn. Ik zou gewoon rekenen op een indexering.

Ook de GSC ( groene stroom certificaten) zouden ook nog in 2008 aan 450€ zijn volgens de laatste berichtgeving in de krant ( als zij liegen, dan ik ook)

Mvg,
Peter

Wim

Voor uitgaven in 2007 bedroeg de maximale korting 2600 euro. Voor uitgaven in 2008 bedraagt het 2650 euro.

Of vollediger:

De federale belastingvermindering bedraagt 40 % van het bedrag dat u betaalt voor de energiebesparende maatregelen. De federale korting is voor de meeste maatregelen in 2008 beperkt tot ten hoogste 2 650 euro per woning.
U bereikt dit maximum bij een factuur van 6 625 euro (btw inbegrepen).

Als uw facturen hoger oplopen als gevolg van het installeren van een zonneboiler en/of zonnepanelen is het maximum hoger. De federale belastingkorting bedraagt dan maximum 3 440 euro per woning. U bereikt dit maximum bij een factuur van 8 600 euro (btw inbegrepen).

groeten
rik

En noem belastingkortingen geen premies...
Voor een bestaande woning mag je niet vergeten kijken of je kunt genieten van de Vlaamse renovatiepremie (afhankelijk van inkomen en ouderdom woning, alleen in Vlaanderen).