verloren bekisting <-> isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Voo het bouwen van onze aanstaande woning ben ik op zoek naar goede manieren voor het bouwen van onze lage energiewoning. Hierbij stootte ik op het systeem van verloren bekisting. Om een merk te noemen Euromac 2.
Zit er allemaal wel leuk uit met vlotte plaatsing. Verkoper beweerde dat indien men zijn huis zo volledig zou bouwen men ongeveer rond de zelfde prijs zou komen als bij klassieke bouw. Zijn er personen die hieromtrent ervaring hebben? Eventueel naar kostprijs toe. En wat zijn de effectieve nadelen van dit systeem?

Alvast bedankt.

Reacties

Wij hebben hier ook ooit een offerte gevraagd, alleen voor het laagste
halfondergrondse niveau van onze woning (rest is HSB).
Kwam als ik mij goed herinner op ongeveer 22.000 EUR, zonder BTW, zonder
levering, zonder beton, zonder wapening en uiteraard zonder plaatsing.
Vonden wij toch wat duur voor wat isomo-stenen...

Nadelen :
Plaatsing is blijkbaar toch wel iets kritischer dan de verkopers doen
uitschijnen ; op het moment dat je betonpomp begint te spuiten komt er
behoorlijk wat druk op die lichte wandjes te staan, die moeten dus super
stevig gestut worden (en daar kruipt veel werk in). Mij zijn verhalen bekend -
weliswaar uit derde hand - van muren die behoorlijk scheef stonden eens ze
met beton gevuld waren...
Je zit ook met een deel van de isolatie aan de binnenkant van je huis, wat
naar thermische inertie en zeker naar vochthuishouding toe verre van ideaal
is (op de vraag waar al het vocht uit het beton naar toe gaat heb ik nooit een
bevredigend antwoord gekregen...)

Kijk ook eens naar concurrenten : Isorast, Magu, Lohrelement, Fixolite,...
Daar zitten er ook tussen (ik denk dat het Magu was) die aan de binnenkant
met cementvezelplaten of met houtvezelplaten werken, maar dan zijn het wel
verdiepingshoge elementen ipv lego-bouwstenen (waarschijnlijk wat duurder
om te plaatsen, etc.)

Denk je niet dat je voor deze constructie zowel qua stevigheid als eindresultaat nog altijd beter af bent met een betonnen wand met lans de buitenzijde (voldoende dikke laag) EPX.
Akkoord dat sommigen die EPX milieutechnisch minder goed vinden maar op lange termijn heeft die voor deze toepassing toch wel zijn deugdelijkheid bewezen.

Vraag voor de constructeurs of architecten van dit forum:
Is voor de de binnenzijden een verloren bekisting in
houtwolcementplaten niet mogelijk?

De reden waarom ik zo een systeem zou willen gebruiken is de manier om het huis op te bouwen. Plaatsen van de verloren bekisting met erin reeds alle leidingen voorzien.
Welfsels kunnen vlotter geplaats worden wegens gewichtsbesparing en hier zouden ook alle leidingen inkunnen zoals ventilatiekanalen en afvoerbuizen.
Indien ik een volledige betonnen muur moet storten met erna aan de buitenzijde de isolatie dan ik evengoed, naar mijn gevoel, mijn binnenmuren metsen met tegen de buitenkant een dubbele geschrankte isolatieplaat.

Ik geef wel toe dat ik mij vragen stel met aan de binnenzijde 5cm isolatie. Maar daarmee ook mijn zoektocht naar mensen die hier meer ervaring mee hebben. Ik weet dat er in België huizen worden rechtgetrokken die zo volledig opgebouwd zijn. (Bezoeken er op 24 februari eentje in Tongeren via opendeur van die firma) Maar zou toch graag goed voorbereidt zijn eer ik er aankom.

Isoquick : ziet er mooi uit als startende isolatiefundering voor een huis. Daar ik mijn huis voor 2/5 onderkelder en met een halfopenbebouwing zit vrees ik dat er voor dit systeem niet veel meer oppervlakte gaat overblijven om er mijn voordeel uit te halen (prijs per m² zal wel zwaar gaan doorwegen)
Wat is eigenlijk beter : een volle geïsoleerde betonplaat of een degelijke kruipkelder die in de vloer geïsoleerd wordt?

Indien je meer info wenst over die isomo blokken in lommel zit er een invoerder.(mail mij indien je het adres wenst)
In Balen is ook een passiefhuis gebouwd volledig in die blokken. volledig uitgevoerd door de eigennaar zelf.

Het isorast systeem is in D tamelijk vaak gebruikt, en schijnt daar echt wel goed te funktioneren.
Het zou zo moeten zijn dat een woning met isorast gebouwd een stuk goedkoper uitkomt dan traditioneel. Er wordt beweert dat ze passiefhuis standaard kunnen halen, zelf twijfel ik daar een beetje aan. Je zou op de site van
http://www.passivhausprojekte.de/projekte.php

kunnen kijken of er isorast woningen bij staan met certificaat.......

 Beste

 

Ondertussen zie ik dat u bericht al wel 2 jaar oud is maar ik ben ook sterk aan het denken om te bouwen met zo een systeem. Ik dacht aan e-block of quad-lock blokken die ik zou opstapelen. Ik zoek ook nog wat reacties van mensen die er ervaring mee hebben.

Heeft u nu gebouwd met dit systeem? Is dat meegevallen?

 

groeten

 

Vincent

 Beste,

Wij hebben ons huis met Euromac2 blokken gebouwd. (binnenmuren wel voornamelijk Silka-blokken)

Viel wel mee. Moest ik het moeten opnieuw doen, ik zou er terug voor kiezen. (ik zit wel met een verdiep in de grond)

We hebben dit met 2 mensen zonder ervaring in de bouw gedaan en zijn wel tevreden over de verdeler in Lommel.

Moest ge vragen hebben moogt ge van mij gerust contact opnemen of komen kijken. Daar kunt ge eventuele voor-en nadelen zien.

Beste,

Wij gaan ook (zelf) bouwen met dit systeem... Wij mogen op een werf van de verdeler zelf gaan kijken maar had graag wat ervaringen van mensen gehad die er mee gebouwd hebben en hoe ze de woning ervaren eens ze af is (klimaat, geluid winter zomer gevoel etc)

Graag hadden we dan ook eens komen kijken hoe jullie dit alles ervaren...indien niet te ver weg.

 

Misschien kan je al wat voor en nadelen opsommen?

Ook wij zijn van plan met een systeem zoals euromac2, isorast, .... te bouwen en dit omdat we zelf zoveel mogelijk willen doen en willen investeren in degelijke isolatie

 

Is er iemand die ondertussen ervaring heeft met dit systeem?  Na wat opzoekingswerk gaat onze voorkeur uit naar isoteq of isobriq, deze stellen een arbeider met ervaring twee dagen ter beschikking van de klant en dat lijkt me toch handig.

 

grtz

Hallo,

Wij zijn op dit moment in duitsland (500m van de nederlandse grens) met euromac2 aan het bouwen. Als er een probleem is of we weten niet hoe het gaat dan bellen of mailen we met de verkoper in Lommel en hij staat ons met raad terzijde. Als er een levering is, is de verkoper altijd aanwezig. Tussentijds komt hij ook kijken. Er is op dit moment ook een verkooppunt in Nederland.

Bij het begin de bouw is de verkoper er geweest om  de eerste twee rijen samen met ons te plaatsen, hierna konden we zelf makkelijk verder. Tussendoor is hij ook regelmatig te vinden op de bouw, zelfs in het weekend.

Bij de vloerplaten is hij op de bouw komen helpen om ons te laten hoe zien hoe we dit het beste konden doen. In 1dag hadden we de vloerdelen gelegd (125m2) het is zoals ze op de website laten zien http://www.evolution-projects.nl/pages/2183/Evolution_Projects_.html

Op dit moment zijn we nog geen negatieve eigenschappen van dit produkt tegen gekomen. Behalve dan het slechte weer.

Ik heb trouwens begrepen van de verkoper dat als je dat wil er een arbeider op de bouw kan mee werken als je dat wil.

mvg

D-borah & Fred

 

Beste,

we zouden graag verbouwen (stuk bijzetten en 2e verdiep plaatsen); De snelheid van plaatsen en de isolatie-waarden van het Euromac systeem lijken interessant. En dit voor de ganse ruwbouw. Ook het feit dat je dit zelfstandig/zelfstandiger kan doen. Zoals je zegt wat zijn voor- en nadelen? En voor welke prijs.

Indien mogelijk had ik met u afgesproken om ter plaatse eens te komen kijken

Mvg

Robrecht

 

Hallo

Wij zijn ook aan het overwegen om met euromac2 te bouwen. Waar hebben jullie gebouwd? Zou het mogelijk zijn om eens een keer af te spreken om naar jullie huis te komen kijken en de voor en nadelen ervan te bespreken?

MVG

Karen

Hallo,

Interessante info, maar wat met de prijs? Concrete vraag aan wie heeft gebouwd met deze producten: was het goedkoper of duurder dan traditioneel? En hoeveel? Ik weet dat er andere factoren meespelen, maar dit is al een degelijke basis voor een vergelijking.

Groeten!

Beste,

We zijn ook van plan om een huis te bouwen met de Euromac2 blokken. We zouden graag eens een kijkje komen nemen. Wanneer past dit voor u?

 

Met vriendelijke groeten