pelletkachel met balansventilatiesysteem D

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

wij gaan nu in april starten met de bouw, en wilden een schouw metsen vanaf 1ste verdiep met schouwpotten en onder het dak overgaan naar RVS schouw met verloopstuk. Volstaat dit voor een pelletkachel, en hoe zit het met de luchtaanvoer voor de kachel en de werking van de kachel met een balansventilatie. Iemand hier ervaringen mee?

alvast bedankt.
Stefan

Reacties

De koudebrug van je schouw is een flinke koudebrug in je woning. Deze gaat veel meer energie verliezen dan dat je gaat winnen met je BV....

Trouwens als je een BV installeert, waar gaat je kachel zijn verse lucht vandaan halen?

Beste,

wij hebben een pelletkachel en een systeem D,

kachel staat tegen buitenmuur en neemt lucht uit spouw en blaast uitlaatgassen naar buiten

ventillatie doet zijn werk los ervan

verbruik vorige winter +/-300kg/j

meer info op : www.biopassive.be

stefan

gesloten model nemen dat z'n verbrandingslucht direct van buiten haalt, zoals frederic doet.
verder ook oppassen met dampkappen, zelfde probleem, zie elders op het forum.
wat de schouw betreft, zeker niet metsen met schouwpotten, deze zijn meestal te groot, een inox schouw met de juiste afmeting zal waarschijnlijk niet duurder zijn, snellere opwarming en kleinere koudebrug. de meeste pelletkachels hebben een schowpijp van slechts 100mm nodig.

hans

en moet die inox pijp overal dubbelwandig zijn, of niet?

Beste allemaal,

bedankt voor de nuttige informatie, enkel zit ik dan nog met deze opmerking. Luchtaanvoer uit spouw of rechtstreeks door muur tot buiten (dit zal waarschijnlijk wel hetzelfde blijven). De afvoer van de verbrandingsgassen Frederic, heb jij hiervoor een inox schouw door de muur genomen of ga je ook gewoon via het dak. Bij ons zal deze kachel ook tegen een buitenmuur staan, maar wel waar de gevelspits 9m hoog is. Dus als ik daar langs buiten een inox schouw moet voorzien, zal niet zo schoon zijn veronderstel ik voor het zicht. Zal bij ons dus denk ik gewoon door het dak gaan.

Stefan