spaardouchekop zinvol (bij kraan m debietsbegrenz)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij staan voor de aankoop van een douchekraan met bijhorende sproeikop. Automatisch dachten we aan een spaardouchekop. Maar nu hoorde we dat een echte spaardouchekop niet nodig is wanneer je reeds een debietsbegrenzer (50%) op je mengkraan hebt staan. Klopt dit?

Wij willen eigenlijk zoveel mogelijk douchecomfort met een zo klein mogelijk waterdebiet. Wat is dan de beste oplossing?

Reacties

Hallo,

bij mijn weten doet een debietsbegrenzer niets meer dan het debiet begrenzen. Het effect lijkt mij niets anders te zijn dan te douchen met de kraan minder open: minder waterverbruik en minder comfort.

't Is zoiets als rijden aan 50 kilometer per uur met een Porsche in de bebouwde kom: hij zal minder verbruiken dan als hij 250 zou rijden. Maar als je met een klein karretje evenveel verbruikt kun je misschien 120 halen.

Groeten,
Jurgen

met welk soort douchekop haal ik dan een goed comfort met een klein debiet. Ken je merken en type? Heeft er iemand weet van een vergelijkende test?

vergelijkende tests, zie eens bij greenpeace op hun web-site.

Onze SDK komt van Izen (wel veranderd van naam ondertussen).

We zijn er tevreden van, aangenaam douchen zelfs met 3 l/min.

3 liter per minuut lijkt mij wel heel erg weinig. De mijne gebruikt zo'n 6 a 7 liter, en doucht redelijk comfortabel. Als je het eenmaal gewoon bent, merk je geen verschil meer met een gewone douchekop.
Wel opletten als je een bulex hebt ipv een boiler, niet elke bulex werkt met een spaardouchekop.

3liter nog nergens gevonden welk merk is dat
en genoeg water?

Die 6 a 7 liter is als de kraan volledig openstaat. 3 haal je waarschijnlijk enkel als je de kraan slechts half open draait. Ik vind dat alvast nog steeds comfortabel.

Groeten,
Jurgen