Isolatie rond schouw? tips

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

We hebben vorig jaar een nieuw dak laten leggen. fotoke hier http://www.zonneblog.be/wp-content/uploads/2008/01/dak.JPG

Door het dak zit ondertussen een inox schouw met een volledige buis, om later een haard, kachel of zo aan te sluiten. We zijn nu bezig met de zolder in te richten en hebben overal isolatie aangebracht enkel niet rond deze buis/ flexibel.

Ik heb namelijk wat schrik voor brandgevaar als ik rond deze buis en het dakoppervlak isolatie ga plaatsen. Wat kan ik best doen of gebruiken? het tocht behoorlijk rond deze opening.

Mvg,
Peter
http://www.zonneblog.be

Reacties

D'r bestaat brandbestendige isolatie,lijkt sterk op glaswol alleen iets stugger. Veel vrijkomende vezels bij verwerking dus adembescherming aangewezen. Heb dit zelf geplaatst rond inox schouw.Goed resultaat.

Je zou perlietkorrels kunnen nemen.

Als het een dubbelwandige buis is, zal de buitenkant echter niet zo sterk opwarmen. Zelf heb ik er een soort isofloc in platen (Homatherm CL) rondom gepropt.

Peter, als je een geisoleerde dubbelwandige inoxbuis hebt, is dit geen probleem. Vul de ruimte tussen de schouw en de afwerking met steenswol of glaswol.
Bij een enkelwandige buis hangt het af van de temperatuur van de afvoergassen. Normaal gezien moet dit ook lukken met steenswol of glaswol gezien de redelijk hoge temperatuurbestendigheid van deze producten en de lengte van de schouwpijp.
Mon

Glaswol van 12 cm heeft een brandweerstand van 1 u geloof ik.

RF 1h.

Dat kan je navragen.

Rik

In de valse plafonds in het Wijnegem shoppingcenter moest 12 cm glaswol rond de buizen van de dampkappen van de restaurants i.v.m. de brandweerstand.

iemand ervaring met deze inox schouw?
zou geen bescherming rond moeten.

http://www.isoduct.com/ISOduct_Home/isoduct_home.html