extra isolatie met kalei

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onze dringende vraag is de volgende :

Wij verhuizen naar een woning met 35 cm muur (20 cm binnen, 6 cm spouw, 9 cm buiten). Deze woning willen we max. isoleren aan de buitenkant en een deel ervan ter afwerking kaleien.
Evenwel kan kalei niet op een Pavatex-type (Diffutherm) isolatie worden aangebracht.
Is het dan aan te raden om dat stuk muur eerst met een nieuwe muur te omgeven die dan zou worden gekaleid of doen we toch beter aan binnenisolatie op die muur ?
(De andere 2/3 muren zouden we in hout afwerken maar we willen niet in een tuinhuis wonen : volledig in hout is dus geen optie en we willen een strakke pleister vermijden omdat we het strakke ervan niet graag zien in vergelijking met het organische cachet van een kalei !)
Is er een groot prijsverschil ?
Help !

Reacties

wij gaan bovenverdieping isoleren langs de buitenkant (isolatie + hout)
En het gelijkvloers gaan we langs binnen isoleren(pavatherm)+ belemen en langs buiten gaan we ook kaleien.
We gaan wel de 2 lagen laten overlappen om koude brug te vermijden

een muur bij metsen+ isolatie zal meer kosten dan langs binnen isoleren

Hoi,

Ik ben ook zeer geïnteresseerd in dit onderwerp. Wij willen op termijn (eerst wat sparen) onze achterbouw vernieuwen op het glijkvloers en op de verdieping dan onmiddelijk langs de buitenzijde isoleren. Maar we hebben helemaal geen idee van de prijzen, en de verschillen tussen de verschillende bekledingsvormen. Wij vinden een houten afwerking heel mooi, maar is dit bijvoorbeeld duurder dan afwerking met kaleien? En hoe zit dat met het onderhoud van dat hout?

Dankjewel!

elke je bent een beetje mis
met kaleien ga je niet isoleren, dat is gewoon een afwerkingslaag.
als je langs buiten gaat isoleren, kan je kiezen om er naderhand ofwel hout tegen te zetten ofwel crepie

als je voor hout gaat best iets nemen zonder afwerkingslaag, want dat moet je dan weer af en toe opnieuw gaan beschermen.
zoals platowood , thermowood of ceder
(die houten planchetten alleen al kosten 35 euro /M2)

@ elena ,

ik begrijp dat je een spouw hebt , en een gevelsteen ?
dan heeft het niet veel zin om langs buiten te isoleren : de spouw zal het effect grotendeels teniet doen, en je verhoogt het risico op condensatie .
zoek eens wat rond : op dit forum is daar al heel veel over geschreven !