Vermiculiet (Vermiculite) - Asbest???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met vermiculiet (vermiculite) van de firma Sibli?

Wij hebben hier een oude plankenvloer waarvan de steunbalken minsten 40 cm hoog zijn.
Wij willen hier nieuwe planken opleggen maar ook de ruimte tussen die steunbalken opvullen qua isolatie zowel thermisch als akoestisch.

Ik ben na zoeken op internet gestoten op vermiculiet maar ook op een artikel van een labo waarin staat dat dit "sporen van asbest bevat". (zie: http://www.translab.be/vermiculiet_aanwezigheid_asbest.htm)

Pfff zo te zien ben ik weer af bij niks.
Als iemand nog tips heeft om deze ruimte op te vullen of is het deze zo te laten?

Reacties

Geachte,

In vermiculiet kan een natuurlijke verontreiniging van asbest aanwezig zijn, doch in de praktijk beperkt het zich tot eerder sporen en is het een eerder zeldzaam geval.
Indien er toch twijfel is, kan men steeds een materiaal analyse uitvoeren.
Kostprijs: 40€ (incl. BTW)
Het volstaat om een kleine hoeveelheid (greep in dubbelplastiek zakje luchtdicht verpakt).
Labo Fibrecount
Boomsesteenweg 56/1 Aartselaar
tel: 03 312 95 90
fax: 03 312 95 99

www.fibrecount.be

Beste,

In Nederland worden ten behoeve van isolatoe en vochtregulatie onder vloeren vaak schelpen toegepast. De mensen die ik ken die hiermee ervaring hebben zijn allen zeer tevreden. Het is een natuurproduct en absoluut 100% veilig. Kijk voor meer info op de onderstaande sites:

www.isoschelp.nl
www.helmwijk.com

Er zijn uiteraad meer leveranciers in Nederland en wellicht ook in Belgie. En anders koopt u gewoon zelf schelpen bij een schelpenhandelaar. Het product is door u zelf eenvoudig te verwerken, ik heb het zelf al eens toegepast bij bekenden van ons.

Veel succes

Harry Salomons