plaatsing zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen,
wat is de ideale plaatsing van het vat van een zonneboiler?
Dicht bij de panelen of dicht bij de verbruikplaats?

alvast bedankt

Reacties

dicht bij verbruikers

Stefan

Waarom ?

vr gr

Pluto

een eeuwige discussie

je moet een beetje alles bekijken

ik vindt het gemakkelijker als de boiler onder de panelen staat
omdat de leidingen om de verbinding te doen boiler-panelen
redelijk duur zijn

thomas

Ik zit met dezelfde vraag. Wat is de ideale plaats voor het vat van de zonneboiler ?

Dicht bij de verbruiker om geen leidingverlies te hebben lijkt mij niet op te gaan want dat leidingverlies hebt ge dan tussen de collector en de boiler. Tenzij je heel veel vertakte verbruikers zou hebben, maar dat is bij mij niet het geval.

Maar dicht bij de collector betekent bij mij dan op de zolder. En dan vraag ik mij af of het geen probleem is dat er daar een vat water op hoge temperatuur staat, in de zomer dan. Zolder is bewoond.

Graag jullie mening.

groeten,
Jan

DE mijne staat zeker 20 meter verder weg van mijn chauff gedeelte zelfs ondergronds volledig geisoleerd
ja ik heb verlies maar maak winst ook en dat allemaal gratis vanuit de zon.Zelf deze week een dankwoordje gehad
van onze vlaamse minister Hilde Crevits
online te lezen
stef

http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

Wij hebben die ook op zolder geplaatst om de warmte zo snel mogelijk te kunnen opslaan in de boiler. Mits de boiler goed geisoleerd is (extra isolatie kan nooit geen kwaad) lijkt dit me de beste oplossing.

Indien het mogelijk zou zijn : een boiler op zolder, maar hoger geplaatst dan de panelen. Op die manier spaar je een pomp voor de gedwongen circulatie uit.

Ik vind dat inderdaad interessant om die pomp uit te sparen maar ik vraag mij toch af of het energetisch niet interessanter is de boiler laag te plaatsen zodanig dat warmteverliezen van de boiler toch niet verloren gaan.

Het gaat in mijn geval ook om een passiefhuis. Warmteverliezen van de boiler hoeven dus niet verloren te gaan. Maar of ge daar in de nok van het dak nog iets aan hebt ?

jailwalker,

is uw zolder bewoond ? Hebt ge geen last van oververhitting in de zomer ?

Ik wil een gaswandcondensketel plaatsen met een zonneboiler installatie.
Welke installatie laat ik eerst plaatsen? Gaswandketel of zonnepanelen? Welke gaswanketel (condensatie) werkt het best met een zonneboiler? (met of zonder interne boiler?)

lijkt me logisch dat er eerst een gaswandketel (zonder interne boiler) komt, afgestemd op de zonneboiler installatie weliswaar. Anders heb je geen warm water bij zonloze dagen ...

aah juist, ik dacht dat er een gasketel moest komen met kleine boiler in, type VMNN 333. of een ander merk natuurlijk.