"Er is permanent smogalarm nodig"

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

per toeval viel mijn oog op het artikel "Er is permanent smogalarm nodig" in " de bond" (krantje van de gezinsbond

De samenvatting op de site van de bond:
>> Net vóór Nieuwjaar gold er een paar dagen smogalarm op onze snelwegen. Reden daarvoor was dat de hoeveelheid fijn stof in de lucht gevaarlijke concentraties bereikt had. Maar volgens cardioloog Marc Goethals van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst beseffen we amper welke grote gezondheidsrisico’s we elke dag lopen door het sterk toegenomen wegverkeer.<<

jammergenoeg staat op hun site niet het volledige artikel, want die samenvatting zegt eigenlijk amper iets...
ik probeer het hierbij te voegen in een attachment.
als dat niet lukt ga ik later op de dag een aantal citaten overnemen uit het artikel.

toch wel redelijk schokkend vond ik, vandaar dat ik het hier verder wil verspreiden....

Reacties

het lukt dus weer eens niet om een att te uploaden, daar moet de "webmaster" toch echt eens iets aan doen....

Joost,

vele forumsites laten niet toe bijlagen te posten op het forum zelf. Alle moedigen ze aan andere sites te gebruiken om bijlagen te bewaren.
Probeer zelf het document op het internet te plaatsen en link er naar.

Nu natuurlijk staat er hier die optie om bijlagen te gebruiken, en zolang dat de optie er staat en ze niet werk is dat natuurlijk zeer vervelend.

Walter

voila,
volgende link
http://docs.google.com/Doc?id=ddxhp8bd_4drf6rmdf

en je kunt het artikel lezen, met dank aan "de bond"
(als iemand zich geroepen voelr om dit aan de beleidsmakers door te sturen, doen!)

ik woon in een gebied waar ze zo'n 'logistieke topregio'willen uitbouwen (kort bij industriezone genk-zuid)50 hectare industrie erbij in een gebied waar al een verhoogde vervuiling van zware metalen is vastgesteld plus een verhoogd aantal mensen met luchtwegproblemen!(http://www.envirodesk.com/node/43764) 3000 bezwaarschriften verder is het toch nog goedgekeurd door Vlacoro!Ik heb hierover al enkele mails gedaan naar bblv maar nooit antwoord op gekregen.blijkbaar is co2 verminderen en duurzamer leven alleen voor de gewone burger bedoeld en doet de overheid gewoon wat ze wilt, als ze het over werk en werkgelegenheid hebben wordt iedereen verondersteld van te zwijgen!