nullastverbruik condenserende gasketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hey,

Ik ben van plan mijn oude stookolieketel buiten te gooien en te vervangen door een condenserende gaswandketel.

Het zelden vermelde nadeel van dergelijke toestellen is dat deze elektronisch gestuurd zijn en bijgevolg dag en nacht ingeplugd blijven in het stopcontact (in tegenstelling tot mijn oude brander die enkel stroom krijgt op het ogenblik dat er warmte gevraagd wordt).

Geen enkele fabrikant geeft echter het spookverbruik (wanneer ze niet branden) van hun toestellen op. Heeft iemand een idee? Of zijn er mensen die het kunnen en willen meten.

Alvast bedankt,

David

Reacties

ik dacht dat onze ATAG Q ongeveer 10W sluipverbruik heeft

Dus ongeveer 87kWh per jaar. Dat is niet dramatisch maar toch niet te verwaarlozen.

junkers - radson top 35 CL . Continu verbruik van 12W. Let echter wel op: een condenserende ketel met WAR laat meestal de circulatiepomp continu draaien. Dit leidt tot een aanzienlijk meerverbruik op elektrisch gebied. Ketel in werking (pomp en ventilator) ongeveer 100W

Bulex thermomaster 24 kW : ca 10 Watt, normale werking = 100 Watt. Doordat de ketel modulerend is, draait hij wel gemiddeld veel langer per dag dan een klassieke ketel. Daar de pomp niet kan moduleren, draait deze dan altijd op max vermogen (80 Watt). De ventilator wordt gemoduleerd en heeft een vermogen tussen 4 en 39 Watt. Er bestaan ketels waarbij ook de pomp gemoduleerd wordt.

David,

in tegenstelling tot wat je beweert, heeft ook je mazoutketel een standby verbruik want de transformator(en) erin verbruiken ook elektrische energie (o.a. om je kamerthermostaat te voeden.............)

Eric

Eric,

Mijn kamerthermostaten zijn allemaal op batterijen. De batterijen hebben een levensduur van meer dan 2 jaar. De rest van de schakeling van alle pompen en brander gebeuren met relais rechtstreeks op 230V, dus ... er is slechts elektriciteitsverbruik als er warmte gevraagd wordt.

David