Groencertificaten goed te keuren ...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik blij met mij eerste 1000Kw einde december ... snel ingeven op de vreg site. Ondertussen al weer 3 weken verder en nog altijd niet goedgekeurd.

Blijkbaar weer achterstand ...

Reacties

mijn laatste meting ingegeven op 30/12

ook nog altijd niet goedgekeurd...

Guy

Staat volgens mij toch goed weergegeven op de eerste pagina van de VREG site waarop je de meterstanden moet ingeven.
Zij controleren ongeveer één maal per maand op het einde van de maand. Vorige maand (=december) was dat einde van de maand reeds vrij vroeg, eerder het midden van de maand.
Dus je moet wachten tot het einde van de maand. Dan zal men de metingen ACCEPTEREN en als GOED beschouwen. Ben je dan voorbij je grens van 1MWh krijg je het GSC.
Ben ook nieuw hierin maar bij mij werkte het toch prima.
Gewoon het einde van de maand januari afwachten en als het dan nog niet goed is, ... eens reclameren zeker.

Zit eigenlijk al een tijdje te wachten voor de verkoop van mijn eerste groencertificaat. De transaktie is eindelijk goedgekeurd, na maanden, prijs is OK 450€
Ga ik eens bij veelgestelde vragen kijken, zie ik de volgende instructie, die eigenlijk niet bij mijn orginele handleiding zat die me werd toegestuurd:

>De VREG vraagt de verkoper om een schriftelijke (ondertekende) bevestiging van de verkoop van certificaten per fax (02/553.13.50) of per brief (VREG t.a.v. Michiel Luidens, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 19, 1000 Brussel).

Wel heel omslachtig allemaal. En je zou nog een tegenbericht krijgen ter herbevestiging. Moet dit idd zo gebeuren? En zo ja, iemand zo'n voorbeeld brief?

Alvast bedankt.

De eerste keer niet panikeren, duurt wat langer.
Ik veronderstel dat je VREG reeds toestemming gegeven hebt om je GSC te verkopen aan nominale waarde 450€ in je plaats?

dit moet per brief of fax, hebben je handtekening nodig.

deze procedure moet je maar één keer doen, daarna loopt alles veel vlotter.

MVG
stefan

Stefan,

Kun je wat meer details geven?
Ik heb al een hele tijd geleden ons eerste groenestroomcertificaat verkocht via de site maar nog steeds niets gekregen. Ik weet niets van schriftelijke bevestigingen. Waarvoor is dat nodig???????

Bestaat er een soort van standaardbrief daarvoor? Wat moet je op die brief vermelden?

Wel een beetje ongebruiksvriendelijk allemaal!