pellet verwarmingsketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Goeiedag,

ik studeer op de Xios hogeschool in diepenbeek de richting Klimatisatie (Verwarming, koeling en ventilatie). Voor mijn eindwerk moet ik een pelletketel aankoppelen op het CV-net van het labo op school en didactisch cursusmatteriaal uitwerken. Ik heb nog nooit les gehad over pelletsketels dus ik weet hier nog niet zo veel over. Nu wou ik vragen of iemand hier mij wat informatie kon geven over: - de rendementen van het toestel en van de verbranding (misschien ook formules)
- De wetgave inzake fijne stofdeeltjes, wetgeving inzake de kwaliteit v/d pellets? Normen? toegevoegde materialen? Wetgave inzake de opslag, overslag,... van pellets?
- Zijn er condensatietechnieken voor de pelletketels?
- Zijn er misschien interessante websites of plaatsen waar ik voor informatie kan kijken inzake pelletketels?

Bedankt alvast!

Mvg Dimitri

Reacties

Dimitri, op voorwaarde de je duits, engels, frans begrijpt, kan je alles daarover vinden via Internet. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italie en de scandinavische landen zijn de marktleiders.
Mon

Weet u dan geen interessante websites? Mvg Dimitri

Ik ken ze niet uit het hoofd. Ik ben daar ook niet echt mee bezig.
Zoek al eens onder ,,pelletkessel,,.
Op het forum zijn er wel genoeg mensen die met dit systeem vertrouwd zijn. Waarschijnlijk nog wat geduldig zijn en.... ondertussen zelf op onderzoek gaan.
Mon

interessante website (auf Deutsch naturlich...) :

http://www.haustechnikdialog.de

PS : oppassen, want het forum aldaar is nog veel uitgebreider dan dit hier ;
wekenlang 24/7 leesvoer gegarandeerd voor de fanaten...