WKK mazout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Voor het rationaliseren van een industriële toepassing die en warm water en stroom nodig heeft. zouden we een bestaande mazoutkachel kunnen vervangen door een (mini-)wkk. Omdat gasleidingen voorzien nogal lastig zou zijn, vraag ik me af of die dingen ook bestaan op mazout.

We hebben ongeveer 15 à 20 Kw aan verwarming nodig.

Bestaat zoiets? En is het betaalbaar?

Reacties

Er bestaat perfect zoiets op houtpellets wat nu wordt ingevoerd in België. (kijk eens op www.tibri.be)

Dat is toch wat duurzamer dan mazout...

Karl,
Bio-diesel is ook nog een optie. In Wallonië is er een klein bedrijfje hierin gespecialiseerd.
Haalbaarheid van WKK (in het algemeen dan) hangt van zoveel zaken dat ik u zou aanraden om bvb Voka of dergelijke te contacteren, ik denk dat zij geïnteresseerde bedrijven wel verder op weg helpen, zij hebben daarvoor mensen in dienst, die zich specifiek met energie bezig houden.

mvg,
Albrecht

Alvast bedankt voor de reacties.

Het ziet er wel veelbelovend uit, desondanks nogal duur. Subsidies kunnen eventueel iets verzachten.

De machine (vacuumhoutdroogoven) heeft onder andere 2 ventilatoren van 5,5 Kw, en de warmtebehoefte is schat ik ook wat groter. Misschien bestaat wel een groter model.

Ik vraag mij trouwens af of die stirling ook op houtsnippers (vergelijkbaar met de ongeperste pellets) zou kunnen draaien. We hebben er namelijk genoeg.