ACV ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Even een vraagje aan iedereen die zich aangesproken voelt,

Zijn er mensen die ervaringen hebben met een ACV prestige Excellence 32KW of andere type's van dit merk?

groeten

Reacties

Tsja wat verwacht je van deze vraag: algemeen genomen is men tevreden van zijn ketel als het warm is, that 's it.

Anderzijds toch dit: ik heb eentje draaien sinds een tweetal maanden. Wat ik nu mis (in deze prille fase), is dat je nagenoeg geen regelmogelijkheden hebt. Ik werk enkel met WAR en heb dus geen thermostaat hangen.

Ik kies bewust niet voor nachtverlaging en hoef eigenlijk ook niets te regelen (tenminste vanaf het correct afstellen van de stooklijn).

Maar wat ik wel mis, is het feit dat je niet kan zien hoeweel branderstarts er zijn, welke modulatie hij op een bep. moment gebruitk,....

teizman

Als ik het goed voor had heb ik mij laten wijsmaken dat je met zo'n roomunit toch redelijk veel kan zien

zoals aantal start, uren dat de ketel gedraaid heeft, en ook op welke temp hij de radiator verwarmt.

Ik vroeg mij ook af van verbruik, ik ken iemand die ongeveer iedere dag met dit toestel (temp in woning 20,5°c) tussen de 5-12 M3 verbruikt 100M2 opp te verwarmen.

Is dat normaal ofzo?

Joachim

Dat hangt van het isolatieniveau van de woning af, niemand kan daar een zinnig antwoord op geven, zonder meer gegevens.

ACV ketels zijn in ieder geval knap en doordacht gebouwd op het vlak van rendement, genen brol.

Ik heb onlangs een 10 jaar oude mazoutketel (type delta HR35 ofzo) gedemonteerd.

Het sanitair en de CV zijn samen ingepakt in 1 PU-behuizing.

Ze gebruiken het Tank-in-tank systeem voor hun boilers wat ook nog eens een hoger rendement levert.

Ik denk dat ACV nooit mis is: zelf ga ik kiezen voor een ACV Prestige Excellence 32 denk ik.

Lijkt mij superieur aan bijvoorbeeld de ComfortLine van Intergas (die ACV ook verdeelt)
Heeft een klassiek boilertje dat half naast het toestel hangt.

Logischerwijs is een compact systeem het meest renderende, aangezien de warmte die ontsnapt zo het meest wordt benut.

Heb een ACV gasketel type Alfa nu 3 jaar op aanraden installateur. Voordien CV-muurgeisertype met directe verwarming voor warm water+CV. Nu warm water in de ketel.
Compacte ketel.
MINPUNT aan mijn type ACV is het ontbreken van een KLOK om de opwarming van je sanitair warm water te regelen. Eerste jaar: +25% gasverbruik (sommige modellen hebben dit WEL - is een MUST)

Ik zet nu zelf een gewone simpelen schakelklok tussen de voeding in periode april/mei tot sept/oktober als CV niet moet werken zodat er enkel 's ochtends en 's avonds warm water wordt gemaakt (en niet hele dag en nacht door staat te warmen) Verbruik is sindsdien aanzienlijk gedaald.

Zat in 2007 met verbruik van 17.000 kwh per jaar voor CV+water (22.000 zonder "klok" in 2005) voor een klassieke bel-etagewoning in de rij met gevel op ZW-W)

Johan,

Die klok wat bedoel je juist, ik heb ondertussen een ACV prestige Excellence 32KW maar voor mijn warm water staat de ketel bv ingesteld op 65°c en wanneer hij bv over een periode van 24h (en je gebruikt geen swater) zakt dan warmt gewoon bij.

groeten

@ Joachim
Sommige modellen van ACV hebben een schakelklok op de ketel zelf - te vergelijken met de thermostaat voor de CV.
Je stelt dan de uren in wanneer er warm water moet beschikbaar zijn.

Ik heb mijn ACV-ketel type Alfa F twee jaar geleden vervangen door een ACV Prestige 32 kW (naar aanleiding van overschakeling van stookolie op gas). Voordeel van de eerste was dat het water van het CV-circuit op temperatuur bleef bij opwarming van het sanitair warm water. De Prestige geeft voorrang aan het sanitair warm water, waardoor je bij het vullen van een bad in een koude periode 25 à 30 minuten zonder centrale verwarming valt (met in ons geval een duidelijke temperatuurdaling in huis). Als er iemand weet wat ik hieraan kan doen (buiten mijn huis beter isoleren), mag hij of zij het me altijd laten weten.

Niet normaal, voor boilertje van 65 L op te warmen dat dit,
een half uur duurt, boven op boilertje zit een ontluchter,
weliswaar een manuele, ik plaats daar altijd een automatische op van spirotech , nl spirotop 1/2,zal veel schelen in opwarmtijd, waarschijnlijk zit er een luchtbel
in de bovenste buis te spelen zodat er geen goeie circulatie is,
excellence kampt ook met problemen van pompdichtingen, bij
het monteren vervang ik die rubberen dichtingen, want na een tijdje lopen die uit.

BESTE 3K
JE MOET EENS GOED KIJKEN OF JE BOILER NIET AFKOELD WANNEER JE VERWARMING WERKT. BLIJF KIJKEN NAAR INFO 3 DEZE GEEFT JE DE SANITAIRWATER TEMPERATUUR INDIEN DIT HET GEVAL IS DE TERUGSLAGKLEP BOVEN DE SANITAIRPOMP VERVANGEN WAARSCHIJNLIJK ZIT ER VUIL IN