Bepleistering muurverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

‘k Heb mijn oog laten vallen op het muurverwarmingssysteem van Terca: http://www.clima-total.be/pdf/BRICK_BINNENZIJDE.pdf
Nu heb ik op jullie forum gelezen dat leempeister sneller zou reageren dan gewoon peisterwerk.
1) kan je me concrete leempleister aanraden
2) kan je met leempleister hetzelfde ‘gave’ effect bekomen als met de gangbare pleisters?

Reacties

Dag Dirk

Ik zou dit systeem afraden, niet alleen erg duur en omslachtig, maar als de buizen niet goed ingebed zitten in de uitsparingen, heb je nog een minder goed resulaat ook.
Wij gebruiken altijd een klemprofiel dat direct op de muur wordt geplaatst, waarin de buizen geklemd worden, en dan de bezetting (wel in 2 lagen) erover.
Alles kan, leem, kalk, gips, cement bv in badkamer met betegeling)
Leem geeft het beste effect, maar is geen must. Echt glad krijg je dat niet, er blijft bij mijn weten altijd een zekere structuur zichtbaar. Ik vind het mooi, maar gelukkig vinden we niet allemaal hetzelfde mooi, 't zou een saaie boel worden.
Ik woon tussen Antwerpen en Mechelen, als je in de buurt bent mag je altijd eens komen kijken.

Hans

hans delannoye schreef:
cement bv in badkamer met betegeling

we gaan een deel in tadelakt en leem doen in de badkamer
maar zouden bij de inloopdouche misschien tegels gebruiken.

Moet men dan op die plaats cement gebruiken, of kan men ook kalk of leem gebruiken en hierop tegelen
Het zijn wel grote tegels van 30X90cm

Bij ons is zijn de muren met voorgevormde stenen van terca door stukkadoor zelf opgespoten met spuitplamuur, maar je ziet ook zoals hans zegd de struktuur er door komen, in niet afgewerkte situatie, als men nu zou egalizeren met polyfila en dan schilderen zou het moeten egaal zijn, maar zover ben ik nog niet, kan er momenteel me leven, zoals hans ook zegd wel prijzig kwa prijzen stenen, anders valt het best mee.