iets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

bump

Reacties

ja dit is gewoon keiinteresant

Ha, ha
Ge had gedacht hier een spelleke (met ons voeten) te komen spelen.
Misrekend!
Ik start hier gewoon een nieuwe topic met een bericht van de vrt-website

vr 04/01/08 - De PS-ministers willen dat meer mensen in aanmerking komen voor een toelage uit het stookoliefonds. Nu kan iedereen met een jaarlijks netto-inkomen van maximaal 13.500 euro een tegemoetkoming krijgen om de dure stookolie te betalen.

PS-ministers Christian Dupont en Paul Magnette willen dat loonplafond nu optrekken tot 22.800 euro. Ze hebben daarover een voorstel klaar.

De Franstalige socialisten willen ook de hogere toelages optrekken en meer liters terugbetalen.

Vraag is of dat wel betaalbaar is. Volgens het Rekenhof zou het plan tussen 39 en 76 miljoen euro kosten, meer dan 3 keer zoveel als het bedrag dat nu in het stookoliefonds zit.

Kijk, ik vind dit geen goed initiatief. Een hogere energieprijs is de beste (misschien wel enig echt werkbare) manier om energiebesparing/alternatieve energie te laten tot stand komen. Je moet dus de hoge prijs niet afromen.
Niet dat ik geen begrip heb voor de minst bedeelden. Maar de overheid kan beter gewoon een aantal sociale uitkering/persioenen verhogen zonder link met het verbruik én extra maatregelen nemen om energiebesparende maatregelen te stimuleren voor kansengroepen.

groeten
rik

hadje wel gedacht he

Zeg was is da hier allemaal...
Ga wa game op andere een site hé...(runescape)
Hier is het voor de serieuze mensen zoals henri.
Ps De energie waarvan sprake hierboven is bijna geheel op.
Op is op

Wa des da hie allemaal.
Nen beteke serieus zelle.
Sossen,BHV ...interimregering...VB
allé komaan zeg.
Meneer me , we beginnen ne proces tegen u zelle.
Politieke scanderingen zijn nie gepast,monseigneur Le Corte

ik ben een homo

sry

Ik zal hier maar afblijven als anderen al beginnen mijn naam te gebruiken, mijnheer of mevrouw Me.

rik

Die tegemoetkomingen voor brandstof zijn er gewoon om stemmen te kopen;

ten eerste is het vanuit milieu-oogpunt ongewenst, het vervalst zelfs de vrije marktmechanismen waardoor een omslag naar minder energieverbruik zou gestimuleerd worden;
ten tweede vervalst het de bewustwording dat energie een schaars goed is bij mensen die er toch dikwijls sowieso al geen besef van hebben;
ten derde is het fundamenteel oneerlijk tegenover de mensen die wel hun brandstof-facturen kunnen betalen, en daar bovendien nog eens taksen en accijnzen over betalen;

Ik vind de repliek van de OCMW's dan wel beter: eerst een sociaal onderzoek of de mensen wel nood hebben aan een tegemoetkoming. En misschien moeten ze in bepaalde gevallen beginnen met leningen, in plaats van giften, of beginnen met een pandsysteem, want als gij uw energiefactuur niet kunt betalen, waarom hebt gij dan bijvoorbeeld een complete home cinema staan en wat liggen die cigaretten hier te doen?

De politiek wordt er hoe langer hoe huichelachtiger op: langs de ene kant staat Bruno Tobback met Guidone te vendelzwaaien, langs de andere kant zwaait zijn Waalse idiologiegenoot met gratis 'vervuiling'.

Het is maar een voorstel, hopelijk komt het er niet door en wordt ook het oude systeem afgeschaft.

Met die "39 tot 76 miljoen euro" valt wel één en ander te isoleren/gedrag te stimuleren, lijkt me zodat die steun gewoon overbodig of zeer beperktwordt. En nog wel een jaarlijks bedrag, meende ik begreepen te hebben. Volledig akkoord Karl, wist je trouwens dat meer da, de helft van de flatscreens van meer dan 2500 € op afbetaling gekocht wordt? Indendaad, vaak door mensen met nog een paar andere afbetalingsplannen (en sigaretten in de poche).