enquete architecten ivm passiefhuizen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn laatstejaarsstudenten van het De Nayer Instituut, opleiding bouwkunde.

Voor onze thesis ivm passiefhuizen zijn we, in samenwerking met het cluster energie en duurzaam bouwen van de firma BECO, bezig met een marktonderzoek onder architecten om te peilen naar hun kennis over passiefhuizen.

Hiervoor hebben we twee vragenlijsten opgesteld: één voor architecten met ervaring en één voor deze zonder ervaring met het passiefhuis-concept.

Daarom zouden we een oproep willen doen aan alle architecten die dit forum bezoeken om even de tijd te nemen onze enquete in te vullen.
U zou ons een grote stap verderhelpen.

Op onderstaande link vind u de enquetes en meer informatie:
http://www.beco.be/enquete

dank bij voorbaat

met vriendelijke groeten

koen claes
joris claes

Reacties

U mag uw marktonderzoek hier voor mijn part integraal posten. Ben benieuwd hoeveel architecten dit forum bezoeken (en hoeveel er begaan zijn met duurzaam bouwen). Vrees er een beetje voor. Waarschijnlijk is dit niet uw enige kanaal?Succes!

hier is er dan toch al eentje....

Ik heb het alvast ingevuld.

Als architect zonder ervaring dan.
Ben jonge medewerker op een bureau waar voldoen aan de norm meestal genoeg is.
Het is meestal al moeilijk genoeg om de bouwheer daar het nut van te doen inzien
["waarom moet ik nu isoleren EN koude lucht binnenhalen? Allemaal geld-smijt-weg zonder nut!..."]

Probeer me via sites als dit wel op de hoogte te houden en zo ook te zorgen dat alle projecten zo correct mogelijk uitgevoerd worden wat de EPB-normen betreft.

Hopelijk komt er veel respons op jullie enquette.

Dit is inderdaad niet ons enige kanaal, we zijn momenteel ook bezig de enquetes via mail te verspreiden. Hopelijk krijgen we hierop voldoende respons om toch enkele conclusies te trekken.

Zijn er toevallig mensen die nog enkele interessante fora kennen ivm bouwen ed.(buiten bouwinfo.be)?

mvg

koen claes

Ha, ha
Ge had gedacht hier een spelleke (met ons voeten) te komen spelen.
Misrekend!
Ik start hier gewoon een nieuwe topic met een bericht van de vrt-website

vr 04/01/08 - De PS-ministers willen dat meer mensen in aanmerking komen voor een toelage uit het stookoliefonds. Nu kan iedereen met een jaarlijks netto-inkomen van maximaal 13.500 euro een tegemoetkoming krijgen om de dure stookolie te betalen.

PS-ministers Christian Dupont en Paul Magnette willen dat loonplafond nu optrekken tot 22.800 euro. Ze hebben daarover een voorstel klaar.

De Franstalige socialisten willen ook de hogere toelages optrekken en meer liters terugbetalen.

Vraag is of dat wel betaalbaar is. Volgens het Rekenhof zou het plan tussen 39 en 76 miljoen euro kosten, meer dan 3 keer zoveel als het bedrag dat nu in het stookoliefonds zit.

Kijk, ik vind dit geen goed initiatief. Een hogere energieprijs is de beste (misschien wel enig echt werkbare) manier om energiebesparing/alternatieve energie te laten tot stand komen. Je moet dus de hoge prijs niet afromen.
Niet dat ik geen begrip heb voor de minst bedeelden. Maar de overheid kan beter gewoon een aantal sociale uitkering/persioenen verhogen zonder link met het verbruik én extra maatregelen nemen om energiebesparende maatregelen te stimuleren voor kansengroepen.

groeten
rik