Terugwinning energie uit biomassa

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Wij zijn bezig met een project in Kroatie bij een houtverwerkingfabriek. Hier wil men graag de afvalstroom inzetten in een biomassasysteem waarmee elektriciteit gewonnen kan worden! Doel is om dit dan aan het lokale net te gaan leveren.
Het betreft 4000ton schoon afval op jaarbasis. Het aantal draaiuren zal max op 10u per dag komen te liggen. Nu zijn wij dus op zoek naar een Nederlandse of Belgische firma die hiervoor systemen levert.

Weet iemand hier meer van? Zou graag in contact komen met dergelijke organisaties.

Alvast bedankt!

Eelco Bakker

Reacties

Beste Eelco,

Ik denk dat je op zoek bent naar een WKK installatie. Ga daar maar eens op googelen. Mocht dit inderdaad mogelijkheden bieden dan kunnen wij je wellicht koppelen aan een aantal partijen die je verder kunnen helpen indien je business case/plan helder is en voldoende aanknopingspunten biedt.

M.v.g.,
Marc

Hallo Marc,

Bedankt voor de tip, zo had ik nog niet gezocht! Wel eerder gehoord van WKK, maar zoals de naam al zegt dacht ik dat deze installatie alleen geschikt waren om warmte op te wekken uit o.a. biomassa! Niet dus!
Zal even zoeken, als ik nog vragen heb dan plaats ik ze hier!

Gr Eelco

Even wat lopen zoeken naar WKK, dit zijn inderdaad de installaties die wij zoeken! Al contact gehad met Tubro en Bio4Energy. De eerstgenoemde kan kleinere installaties leveren die geschikt zijn voor onze doeleinden...

- input eik en kers, schone biomassa
- 4000ton per jaar
- 8-10 draaiuren per dag
- output moet elektriciteit zijn die aan het net geleverd zal worden

Zal denk ik onder de 1MW elek. opbrengst komen...maar goed, ik weet niet wat er allemaal mogelijk is!

Dus als iemand de naam weet van 1 of meer leveranciers van dit soort installaties; ik hoor het graag!

Ik adviseer je ook eens contact op te nemen met Cogen Projects in Driebergen, Nederland, zij kunnen je wellicht verder helpen met een adviestraject. Ik weet niet of er in Belgie regelingen t.a.v. subsidies op de input maar daar kunnen zij wellicht meer over vertellen.

Oke bedankt voor de tip! Zal er eens achteraan gaan en zien wat dit traject inhoud!