Systeem C of D???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vele gesprekken over systeem C en D zijn hier op dit forum gaande, maar voor een gewone "leek", als ik, wordt dit toch op een gegeven moment één groot kluwen. Op deze plaats staat "dit, op een andere "dat", die persoon zegt "iets", dan andere spreekt "het" dan terug tegen...

Kortom, dit is één warboel...

Kan iemand mij eenvoudig een vergelijking maken tussen systeem C en D waarop duidelijk de voor-en nadelen staan, waarop u kunt zien wanneer je een welbepaald systeem toepast, etc.

Misschien bestaat er zoiets al, maar waar kan ik het vinden?
Duidelijkheid boven alles!

gr
wout

Reacties

Basisuitleg met voor- en nadelen is te vinden op www.energiesparen.be

veel hang af van je isolatie
als je rond de K30 met een nieuwbouw zit kan je beter vaste ramen op het gelijksvloer nemen (goedkoper)
+ balansventilatie
Als je het zelf gaat plaatsen is het zeker te betalen.
Bij een verbouwing is het meestal wel wat meer werk

je kan ook eens op http://www.bouwinfo.be/forum/ kijken.
is een algemene forum waar ze iets minder extreem zijn dan hier, maar ook daar zijn ze positief over de balansventilatie.

wouter,

op energiesparen kan het soms wat zoeken zijn. Hier de directe link: http://www.energiesparen.be/energieprestatie/particulier/ventileren.php

Walter

akoestisch comfort: dat spel hoor je enkel wat suizen in hoogste stand

gezondheid: kijk ne keer es filters van zo'n spel...

Ik vraag me af wat er gebeurd met de filters als het hard regent? Bij een AWW of BWW kunnen deze dan nat worden en zo ja, hoe reageert de installatie erop? Kan er dan ook water in de buizen en geeft dit dat geen vuilophoping?