micro nuclear energy for your home

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Haha, ik kan er wel mee lachen, wat een kontrast.

Wij in Europa maar duurzaam en ecologisch verantwoord proberen te doen, in Japan denken ze er anders over, daar ontwikkelt Toshiba een micro nuclear reactor voor thuis......

http://www.nextenergynews.com/news1/next-energy-news-toshiba-micro-nuclear-12.17b.html

Dus geen toshiba meer voor ons denk ik?

Reacties

dit denkt duitsland ervan: vrachtschepen met zeilen.

http://www.reuters.com/article/inDepthNews/idUSL1548100520071217?sp=true

daar zullen micro terroristjes blij mee zijn. Echt iets op hun formaat...

bwa, micro nuclear reactor zorgt er voor dat je veel minder transportverliezen hebt. In een landje als Belgie niet nuttig, wel in een hoop andere landen...

Nou Dirk,

Nou, met verrijkt uranium voor kerncentrales maak je van verre geen kernbom, hoor. Je zou er wel een 'vuile bom' kunnen mee maken, ism met gewoon tnt, want uiteraard straalt ook dat uranium je vrij snel een paar kankergezwellen in je lijf. Heb dus ook wel mijn bedenkingen bij de veiligheid van dit alles.

Ik vraag mij af wat er eigenlijk geworden is van de experimenten van Tesla? Die zou een methode gevonden hebben om energie 'uit het niets' op te wekken. Het is natuurlijk niet uit het niets, maar er zit een behoorlijke kwantumfysische theorie achter, er worden her en der door enkelingen schoorvoetend experimenten gevoerd die wel eens een klein succes opleveren. Maar blijkbaar zijn dergelijke opwekkingstechnieken ook niet geheel zonder risico zonder een volledig begrip van de kwantumfysica.

Voorlopig zijn we dus aangewezen op koolstof verbranden. :/

Wat mij verontrust is dat hier blijkbaar lithium gebruikt wordt als moderator in plaats van koolstof (grafietstaven) in de klassieke reactoren. Lithium is bij kamertemperatuur een zacht metaal en behoort tot dezelfde groep als natrium en kalium. In contact met water reageert het explosief want het stelt waterstof vrij en deze ontsteekt onmiddellijk door de reactiewarmte. Niet bepaald geruststellend dus.
Ik dacht dat het gevaar van koeling met vloeibaar natrium een van de redenen was waarom in het verleden de bouw van kweekreactoren werd opgegeven (Kalkar).