ventro 325 vs. orcon hrc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Over balansventilatie is hier al enorm veel geschreven, ik heb dan ook handig gebruik gemaakt van de zoekfunctie.

Ik ben echter op zoek naar mensen die ons kunnen helpen een keuze te maken tussen deze twee toestellen. Eventueel van mensen die een van deze toestellen in de praktijk hebben draaien...

De ventro heeft het voordeel te beschikken over een aluminium warmtewisselaar én een 100% interne bypass (wat mij toch een serieus pluspunt lijkt), tegenover een kunststoffen warmtewisselaar en een 70% bypass bij de orcon hrc (info heb ik telefonisch gekregen van Ventiline). Anderzijds heeft de hrc dan weer een ingebouwde vochtsensor en een "bioritme"...

Iemand tips voor ons?

Alvast bedankt!

Tom

Reacties

Wij hebben de Orcon. Ik kan hem echter niet vergelijken met de ventro want hier heb ik geen ervaring mee. De orcon voldoet. helaas bypass nog niet in gebruik gehad.
Bioritme dient vooral voor ontdooien. Vochtsensor voldoet hier prima, hoef bij douchen niet aan ventilatie te denken.
Geluidsproducktie, energieverbruik en onderhoudskosten zijn belangrijke factoren om te vergelijken.
Overschat niet het effect van de bypass. Debieten zijn hier voor te laag.

Beste Tom
Wij hebben een brink large voldoet prima geen hoorbaar lawaai alleen in hoogste stand.Nog een tip als je er een gaat monteren,let op de uitstroom openingen.Deze zitten bij mij precies boven de bank.Het is alsof je op de tocht zit zelfs al bij stand 1(laagste stand)
Groetjes dirk

Tiom

Ik heb als een der eesten in Belgie Orcon HRC geplaatst, maar heb er teveel ellende mee gehad. Slechte garantievoorwaarden, regelmatig kapotte sensoren, erg dure vervangfilters, etc. Maar als je geinteresseerd bent, ik heb er nog twee splinternieuwe staan die ik graag voor een prijsje wegdoe. Maar ik geef maar garantie tot je hem ingeladen hebt, het is maar dat je het weet.
Als ik jou was, zou ik een andere leverancier kiezen, er is keuze te over.

Hans

dus de ventro is beter?
zou graag weten of de ventro beter is, want heb prijsofferte gevraagd bij mijn CV man.

Heb ik niet gezegd, de firma deugt niet!

nu ben ik een beetje verward
welke firma deugt niet ventro of orcon of allebei?

als je zegt de firma deugt niet, is het alleen de service, of is de ventro ook een slechte machine?
de CV man die ik gesproken heb werkt alleen met ventro