C-ventilatie systeem.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forum,

Ik vind hier veel informatie over balansventilatie en ik begrijp de positieve punten. Maar prijs in rekening gehouden is dit niet voor mij(n verbouwing van een oud rijhuis).

Ik zoek informatie over een goed 'C-systeem' (gecontroleerde afzuiging - afzuiging via buizenstelsel / natuurlijke toevoer), event. toevoer via grondbuis?

Ik heb info van RENSON C+ systeem. Heeft iemand met zulke systemen, modellen of toestellen ervaringen?

Met groeten

Reacties

Wij hebben de bahia hygro microwatt van klimacomfort besteld. Is al geleverd, nog niet geplaatst. Zelfde motor als Renson, andere afzuigmonden, goedkoper dan Renson. Ziet er degelijk materiaal uit. Ik vraag mij alleen af of die vochtgestuurde afzuigmonden wel degelijk gaan werken. Die vezel zit nogal 'weggestopt' in de behuizing, hoe kan die zo deftig de luchtvochtigheid meten?

Dank ... dat lijkt me in ieder geval al iets in de richting voor mijn toepassing.

Nog iemand ervaringen met C-systemen?

beste,

ik heb nog geen ervaring maar ben ook zoekende
kunt u mij zeggen wat in uw geval het verschil in kostprijs tussen een C en D systeem ongeveer is
gewoon om een idee te hebben, wij hebben ok een rijhuis

bedankt,

liesbeth

Beste,

kan u mij zeggen of u tevreden bent over de bahia microwatt? ben ook in deze richting aan het denken, scheelt al snel 300€ met de Renson. zijn deze extractiemonden anders opgebouwd dan die van renson?

Ook eens kijken naar de warmtepompboiler, systeem c met mechanische terugwinning van de warmte uit de ventilatielucht voor productie van sanitair warm water. Tussen c en d in.

http://hometechnics.be/Warmtepompboilers.html

http://www.architectenweb.nl/aweb/producten/product_detail.asp?productI…