Wagner of solarfocus panelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste,

Ik heb momenteel de keuze voor een zonneboiler:
beide liggen in de dezelfde prijs categorie: +- 12000 euro exclusief

Alleen in de één zitten 3 panelen CPC van solarfocus & een latento xxl 500l en in de andere zitten 4 panelen en eenboiler van 800l beide systemen zijn voor verwarmingsondersteuning:

ik ben aan het vergelijken geweest qua waardes maar weet nu nie echt wat goed is
hierbij de gegevens:
Wagner:
n: 0,85
a1: 3,37
a2: 0,0102
546 kWh/m²a (ITW 5 m²)

Solarfocus CPC
n: 0,741
a1: 3,311
a2: 0,012
388 kWh/m²a (ITW 5 m²) Hannover
464 kWh/m²a (ITW 5 m²)Wurzburg
503 kWh/m²a (ITW 5 m²)Stotten

Dank jullie voor het advies. Graag asap daar ik deze week de bestelling wil doen

Reacties

denk dat de opbrengst van wagner hoger is als je ze perfect naar het zuiden kunt plaatsen.
Kijk ook naar de isolatiedikte van de boiler!

Davy, denk ook eens na wie ze plaatst, competentie, vakmanschap zijn even belangrijk dan het kiezen uit deze twee uitstekende merken.
Mon

Heb voor eenzelfde keuze gestaan begin dit jaar, maar tussen Wagner Ratiofresh en Tisun Pro Clean. Prachtige systemen, de beide. Tisun had voor mij enkele voordelen.

Uiteindelijk heb ik het op hold gezet en ben voor PVs gegaan.

Dus in jou geval Wagner. Want van Tisun hoor je helemaal niets meer, althans hier toch niet.

En idd mon, ne vakman, dat heb je nodig. Want zonder support/ondersteuning is het maar niets. Moet allemaal goed op elkaar ingesteld staan, incombinatie met je CV.

Beste Lambert,
ik herinner me jou nog! Even laten weten dat we met TiSUN nog steeds druk bezig zijn: 500 panelen geplaatst in België in 2007, goed voor een oppervlakte van 5000m²! We zitten inderdaad zeer zelden op het energieforum, maar dat staat niet gelijk met inactief zijn!
Wel tof dat je ons systeem wist te appreciëren!
Groeten,
Lieven

Zoals hierbven reeds gezegd is een goede installateur, zeer belangrijk. Jammer dat ze tegenwoordig zo moeilijk te vinden zijn. Ik zou wat referenties vragen waar je mag gaan kijken.

Wat ik wel weet is dat ze bij wagner gepatenteerde aansluitingen hebben aan de boiler waardoor er minder warmteverlies is.

wij hebben onlangs een tisun installatie laten plaatsen ik moet zeggen wij zijn zeer tevreden over de inztallatie
na een korte meting zitten wij met 44 procent minder gasverbruik over 14dagen gezien.ook over onze installateur niets dan lof firma brati bvba uit Boom www.brati.be

groeten werner