kerstverlichting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zot worden we van die tegenwoordige trend : elke tuin verandert in een Las Vegas ;-(

Gelukkig wordt in de straatversiering ook rekening gehouden met energie : (uit www.schoten.be)
"...ook de kerstverlichting ontsnapt niet aan het gemeentebeleid om zuinig om te springen met energie. Dat blijkt onder meer uit de nieuwe LED-kerstlichtjes op en rondom het marktplein. Die kennen een merkelijk lager verbruik: 810 ipv 5.640 Watt vroeger. Ze zijn ook eenvoudiger te plaatsen dan de oude lampions. De gemeente investeerde 4.700 euro in deze milieuvriendelijke kerstverlichting"

Reacties

mijn vriendin wil kertsverlichting LED voor buiten op zonneenergie.
Volgens mij bestaat dat niet (niet haalbaar in uitvoering?)

weet iemand of het toch bestaat?
(zou dan 's avonds enkele uurtjes lichtjes branden.)

Gewoon eens googlen en komt wel iets tegen, denk ik. Want waarom zou dat niet bestaan? Er bestaat toch tuinverlichting met een solar-systeem en dat systeem kunt u toch gebruiken om gelijk wat aan te sturen ? Dus waarom niet?

Ik vind dit een beetje dubbelzinnig.
Enerzijds pleiten we om energie te besparen en om overal het licht uit te doen. Gloeilampen te vervangen door spaarlampen ed. En anderzijds hangt iedereen zijn tuin, huis vol met Las Vegas-achtige toestanden voor het plezier/irritatie van de buren. (want zelf zit je de hele avond voor je TV en zie je niks van je eigen Las Vegas-tuin)

Bij mij dus wel een versierde kerstboom binnen, maar buiten geen nutteloze energie verspillende buren-show verlichting.

groot groot groter
we zijn toch wel echte kudde dieren he