pasiefhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Stel je een rechthoekige doos voor van 30 op 6 meter waarvan de noordwand (lange wand) en de westwand kompleet glasloos zijn. De oostwand voor de helft en de zuidwand (ook lange wand) volledig in glas.
Alles in hout.De dragers van de dakkonstruktie in gelamineerde houtspanten die de breedte overspannen gesteund aan de zuidzijde door zeer slanke thermish onderbroken staalprofieltjes die tevens de glasplaten vasthouden.
Het dak heeft aan de zuidzijde een grote oversteek om in de zomer de zon af te schermen. Alles op een betonplaat.
Zou dat een pasiefhuis kunnen worden en welke isolatiematerialen en diktes zouden dan moeten worden gebruikt. Welke glasplaten? hoe zou een doorsnede van de noord en westwand er kunnen uitzien. Aan verwarming dacht ik aan een warmtepomp met windmolen en vloerverwarming voor de basisverwarming bij afwezigheid, een kleine doorstroomgasverwarmer voor warm water en een houtkachel voor bijverwarming als de bewoners thuis zijn.
Alle komentaar welkom
Luk

Reacties

luk,

je kunt enkel antwoord op je vraag bekomen indien je je project doorrekent met de passiefhuissoftware PHPP .
daarin kun je de parameters wijzigen zoveel je wilt, en kijken of je nog voldoet aan de passief-vereisten .
hou ook de compactheid van je woning in het oog, je riskeert anders op dat vlak afgestraft te worden .
houtkachel : uitkijken met de luchtdichting van je cassette en je schouwdoorvoer, da's niet zo evident !
grote oversteek : opgelet dat je nog voldoende zon binnenkrijgt in de winter (te berekenen in de PHPP)!
je bekijkt trouwens ook best de beschaduwing in het algemeen : ook bomen en gebouwen die van invloed kunnen zijn moet je doorrekenen .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

Bart, dank voor Uw antwoord, maar waar kan ik deze passiefhuissoftware PHPP, vinden. Intikken in Google gaf geen uitsluitsel.

Luk,

PHPP kan je kopen bij Passiefhuis-Platform.
http://www.passiefhuisplatform.be/index.php?col=-inschrijven&lng=nl&doc=bestel

mvg,
Jonas

Jonas hartelijk dank. Maar voor ik die PHPP binnen krijg, wat denk je intiutief. Zou het mogelijk zijn met die ganse beglaasde zuidgevel?

je hoeft niet perse PHPP te kopen, je kan als voorproefje in duitsland PHVP downloaden, dan zou je al een indruk moeten krijgen van wat je wensen zijn.

bij UNI SIEGEN kan je Casanova downloaden, probeer daar eens mee wat de resulaten zijn, het is een leuk programmatje met schuifregelaars en toch flink wat parameters die je moet invullen.