premies voor energiesparen in 2008

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heeft iemand er zicht op hoe het verder gaat met premies voor energiebesparende maatregelen in 2008?
op energiesparen.be wordt enkel over inkomstenjaar 2007 / aanslagjaar 2008 gesproken en met geen woord gerept over volgend jaar
wie weet meer?

bedankt,

liesbeth

Reacties

Liesbeth

Je vraagt naar premies maar je hebt het over aanslagjaar.
Wellicht bedoel je dus niet premies maar belastingkortingen?

Wel, omdat er geen regering is, zullen er per 1 januari geen wijzigingen zijn.
Dit betekent dat de maximumbedragen geïndexeerd worden en afgerond naar het hogere tiental.

Misschien later? De partij van de man die al zo lang premier hoopt te worden had in verkiezingsprogramma staan dat er 10% belastingkorting zou komen op uiterst zuinige diepvriezers (en misschien nog andere apparaten maar dat herinner ik me niet meer).
Maar er stonden nog zaken in dat programma die klaarblijkelijk niet zullen gerealiseerd worden, nietwaar?
(waarbij ik in het midden laat of dat de goede maatregel is)

groeten
rik

bedankt rik,

ja dat bedoelde ik inderdaad, al die fiscale aanmoedigingsmaatregelen, subsidies en hoe het ook allemaal heet
ik las dat voor energiebesparende maatregelen er 40% van het factuur (met een maximum van 2600 euro) in de belastingen kan verrekend worden, wordt dit bedrag van je blastbaar inkomen afgetrokken (zoals bij kinderopvang) of gaat het van je netto belastingen af?
betekent dit systeem ook dat het voordeliger is om je renovatie over verschillende jaren te spreiden ipv alles in 1 keer zodat je het ene jaar voor dakisolatie en het volgende jaar voor hoogrendementsbeglazing zorgt?

groeten,

liesbeth

Het factuurbedrag x 40% en beperkt tot een maximaal bedrag wordt effectief van je netto belastingen afgetrokken, dus pure winst.
Vanzelfsprekend is het fiscaal interessant om de werken over een aantal jaren te spreiden, kwestie van louter gezond verstand. Overigens is de datum van betaling van de factuur van tel.
Reeds uitvoerig behandeld in andere vragen.