warmteverliesberekening renovatie appartement

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Een installateur heeft voor de renovatie van ons appt op de 1e verdieping van een oud herenhuis (rijhuis uit 1925) een nieuwe CV uitgerekend.

- 100m² bewoonbare opp
- nieuwe ramen, dubbel glas, K-waarde 1.1
- dikke muren, echter geen muurisolatie
- hoge plafonds, tot 3.9m

Omgerekend komt dit neer op een te verwarmen volume van ongeveer 350m³. Het appt heeft ook geen vloer- of plafondisolatie, maar ligt dus wel boven en onder een ander appt. Het dak (boven de 3e verdieping) wordt geisoleerd.

Nu, zijn berekening komt op een totaal van 17kw, wat ongeveer uitkomt op 48 watt/m³. Ik heb de installateur naar zijn warmteverliesberekening gevraagd, want voor de badkamer heeft hij een radiator voorzien van 3.7kw, wat neerkomt op 100 watt/m³ !

Hebben jullie enig advies qua standaarden als referentie?

Met vriendelijke groeten,

Jo

Reacties

bereken eerst eens je buiten muren aan 1,5 .
dus uw glas is nog beter groeten

Jo,

je oud huis kan op relatieve korte periode veel energie verliezen en dus serieus afkoelen.
Te veel radiatorvermogen zal daarom niet zo erg zijn. En heeft als voordeel dat je op kortere tijd kan opwarmen indien nodig. En ook, je kan met lagere temperaturen gaan verwarming wat een beter rendement geeft.

Walter