vloerverwarming speedheat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er mensen die speedheat elektrische vloerverwarming in huis hebben en die mij iets kunnen vertellen over het functioneren van dit systeem.
Ik weet dat hun systeem oa is aangelegd in het huis van de toekomst in Vilvoorde.

rob

Reacties

Beste Rob,

Wij hebben zelf al een paar jaar elektrische vloerverwarming van Speedheat in huis.

Wij zijn erg tevreden over dit systeem. Toen wij ons huis gingen verbouwen wilden we de mogelijkheid om de kamers snel warm te krijgen, maar wel individueel regelbaar. Hierin heeft het systeem van Speedheat ons niet teleurgesteld. De kamers zijn zo warm. En de kamers waar wij niet zijn, worden niet verwarmd. Ideaal.

Wij hebben ook nog CV in de woonkamer en keuken, en deze kan zo 3 à 4 graden lager gezet worden.

Het verbruik valt ons 100% mee. Omdat het zo dicht bij de oppervlakte ligt hoef je de temperatuur niet heel hoog in te stellen. En we verwarmen geen kamers meer voor niets.

Na een jaar kregen we op de eindafrekening van onze energieleverancier zelfs geld terug. Het is wel van belang dat je de thermostaten goed instelt, dan heb je er echt geen omkijken naar. En nog een voordeel, je hebt geen onderhoudskosten, dit in tegenstelling tot vloerverwarming die mee loopt op je CV. Wij hebben bewust niet voor deze conventionele vloerverwarming gekozen. Dit ligt namelijk veel dieper in de grond, en moet dus een heel stuk verwarmen alvorens de warmte de vloer bereikt. Verder vinden wij dat je conventionele vloerverwarming slechter kan regelen.

Zoals je kan lezen zijn wij erg tevreden, we kunnen het iedereen aanraden. Ik hoop dat je hiermee wat kan, mocht je nog iets willen weten, dan zie ik het wel verschijnen.

Met vriendelijke groeten,

Paula Pietersen

Goedeavond Paula,

Bedankt voor de informatie.
Enkele vragen:
1-Wat bedoel je met thermostaten goed instellen?
2-Ik weet dat er 3 opties zijn nl bij-hoofd en comfortverwarming.
Voor welke opties heb je gekozen en voor welke ruimtes?
Bv speedheat geeft aan dat je voor de badkamer het beste de comfortverwarming kunt kiezen.

Mvrgr,

Rob

Electrische verwarming is zeer milieuonvriendelijk en duur in gebruik.
Altijd vermijden als het enigzins kan!

Walter

Walter,

Als compensatie heb ik zonnepanelen gekocht met 3,5kwp

rob