extra isolatie buitendeur: starflex?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste

Ik ben kijken naar ramen en deuren. Na mijn vraag om de houten voor en achterdeur te voorzien met wat extra isolatie komt de schrijnwerker af met 8mm starflex. www.dmt-international.com

Zou dit iets uithalen of kan ik het beter niet doen. Het prijsverschil is niet groot (waarschijnlijk door de beperkte oppervakte (8m²). Graag jullie gedacht hierover.

Reacties

Met een lambdawaarde van 0.036 is dat zeker geen slecht isolatiemateriaal te noemen, maar als je je beperkt tot een dikte van 8 mm ga je er m.i. niet veel effect van voelen...
Komt ongeveer op hetzelfde als 8mm EPS of XPS.
Over de zogezegd supereigenschappen door de reflecterende laag zou ik mij niet te veel illusies maken.
Ik zou eerder gaan voor een PUR plaat van een paar cm dik, of eventueel kurk (die kan je ook nog zichtbaar laten).

Reflecterende folies... daar gaan we weer.
Als isolatiemateriaal zeer twijfelachtig, om deze reden niet aanvaard voor fiscale aftrek, negatieve beoordeling door wtcb en buitenlandse instituten, dus dat van die officiele attesten mag je gerust met een dikke korrel zout nemen. Lambda waarde zeer slecht, maar dat is volgens die fabrikanten van geen tel, omdat hun producten op reflectie werken.
Goed als dampscherm, maar dan heb je wel een erg duur dampscherm.

@ Luc V

Ik zag een lambdawaarde van 0.036 staan, dat is toch zo slecht nog niet ?
Blijft natuurlijk wel belachelijk om dan in diktes van 3 en 8 mm te werken...
(of durft er hier iemand te beweren dat 8mm isomo genoeg is ???)

Bedankt voor de reacties maar dit wist ik al.
Het gaat er mij om of het iets uithaalt om dit er tussen te laten steken of niet. Het is dit of gewoon hout.
Of heeft er iemand positieve ervaringen met PUR, kurk, isomo,..... in een gewone deur.
Een standaard deur is beperkt in dikte. Als ik buiten de standaard maten ga, gaat het wel wat meer kosten dan 150 €. Allleen al aan extra werk.

Tom,
Laat je schrijnwerker het deurblad maken zonder afwerking langs de binnenzijde, dwz. een massief kader dat langs de buitenzijde is afgewerkt met een plaat of schroten. De binnenkant van dit kader, tussen de stijlen, vul je dan met een polystereen plaat. Nu plaats je op het de geplaatste isolatie nog een laag van 20 a 30mm over de gehele oppervlakte van de deur. Alle hout is bedekt en nadien kan je de isolatie afwerken met triplex, of glasvezel. Wel rekening houden met de deurkruk en slot, dwz. een langere cilinder en krukas is nodig.
Mon

hmm ik ken wel niets van schrijnwerk hoor en ik zou graag deftige deuren hebben. Ik denk dus niet dat ik zelf zo'n deur op een perfecte manier kan ineensteken, zeker niet zinder gepast gereedschap. Zijn er nog andere sugesties?

Hallo Tom,

In de wasplaats had ik hier een buitendeur met als deurblad 2 tegen elkaar geplaatste platen glazal. In de winter liep het condenswater altijd langs dat deurblad af.

Ik heb dan 1 cm isomo tussen die platen laten zetten en de condens was gedaan.

Recent heb ik het deurblad in de voordeur laten vervangen door een deurblad van ca. 2,2 cm dik. Het bestaat uit 2 buitenlaagjes aluminium van ca. 1 mm dik waartussen een soort witachtig foam geperst zit. Men heeft mij gezegd dat dit isolerend materiaal betreft, zonder te zeggen wat precies. Weet iemand soms wat dat zou kunnen zijn en welk het isolerend vermogen is? Dat deurblad was wel duur, kostprijs ca. 350 € voor een standaard deur.

Goede avond
Franske

ik verkies houten deuren (stijl vh huis) en ik vermoed dat een houten deublad wel dikker is dan 1mm.

Tom,je kan toch gewoon opdracht geven aan je schrijnwerker het deurblad zo te maken dat je isolatie hebt van 40mm in het kader en dan nog eens 20mm op de volledige oppervlakte van het deurblad.Op de isolatie lijm je een triplex of een ander materiaal. Ikzelf ben ook geen schrijnwerker en dat is bij ons probleemloos gegaan.
Mon

Onze onlangs aangekochte woning heeft mooi afgewerkte buitendeuren in hout doch vermoedelijk niet geïsoleerd (klinkt hol). We zien er tegenop om de binnenkant van de deur (triplexplaat) te demonteren en isolatie te plaatsen.

Wat denken jullie van deze oplossing: verticale gaten boren aan de bovenkant van de deur tot in de holle ruimte en die dan vullen met isolatiemateriaal (bv. vermiculiet, eps-bolletjes, ....) en daarna de gaten weer toespuiten met PUR ? Een mogelijk probleem is wel als we het slot moeten vervangen ... dan loopt onze deur "leeg".

Els, dit is mogelijk. Je kan wel de deur eruit halen en dan de deur op zijn zij leggen en gaten boren in de scharnierzijde naar de verschillende compartimenten toe(waarschijlijk 2 a 3 onderverdelingen. Als je het slot eruit haalt kan je zien of er een opening aanwezig is. Dit hangt af van de breedte van de deurstijl.
Mon

wat is de isolatie waarde van Starflex +- 8mm dik