kuisen mazouttank

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een mazouttank van 3.300l in de voorhof liggen die al jaren niet meer wordt gebruikt. ik kan ze echter (niet veilig) laten verwijderen omdat er een aardgasleiding juist naast ligt, zo goed als tegen de tank zelfs. Deze aardgasleiding is openbaar en dus nog in dienst en bestaat uit eternit. Er zijn in het verleden reeds twee breuken geweest op een afstand van +/- 2 m. van de tank links en rechts.
Ik ben dus niet echt gerust voor het verwijderen van de tank. Zeker niet het in stukken slijpen.
Ik heb reeds een vraag gericht naar de gemeente waarop nog geen antwoord.
Mijn vragen zijn dan ook:
1. Reinigen en opvullen met kunststof is dat voldoende om de tank in de grond te houden? Opwaartse druk!
2. Wat gebeurt er met de resterende stookolie die er nog in is. Daar wordt nergens over gesproken. Kan men daar nog een vergoeding voor krijgen? Of is dit verloren. Rekening houdend met de huidige prijs is dit nog een kapitaal.

Groeten.

Reacties

De mazout in de tank wordt normaal gezien ook verwijderd en naderhand wordt deze met een stof opgevuld zodat er geen opwaartse druk meer bestaat.
Moest men dit in de olielanden ook zo doen zou het nog zin hebben, maar daar laat men de olie gewoon de grond inlopen , en hier maar zeuren over het milieu. Bende hypocrieten zijn het hier.

Een firma gespecialiseerd in het reinigen van mazouttanken
- maakt de tank eerst leeg
- reinigt ze (dit gebeurt altijd met 2: 1 man in de tank en de andere blijft bovengronds)
- spuit ze op met zand (onder druk zodat ze volledig gevuld is)

of

- maakt de tank leeg
- verwijdert de tank en voert ze af voor sanering

Ik weet niet of zo'n firma de gewoonte heeft om de verwijderde stookolie over te kopen, ik vermoed van niet.
Zelf leegpompen is misschien een optie? Ik dacht zelfs dat hiervoor speciale pompjes te koop zijn. Misschien kan je de stookolie nog aan je buren verkopen?

Opwaartse druk is normaalgezien geen probleem, ik denk dat naar boven komende mazouttanks uitzonderlijk zijn. (Zou anders nogal vaak gebeuren want veel tanks zijn een groot deel van het jaar bijna leeg.)
Opvullen onder druk is eerder om te voorkomen dat de tank vroeg of laat instort omdat de wanden het begeven.

Bezoek de website www.tanklabo.be en vraag inlichtingen mbt.

ik zit hier ook nog met ongeveer 600 liter mazout in mijn ondergrondse tank na overgeschakeld te zijn naar aardgas,dus ik heb ook interesse in opkopers of waar ik zo een pompje vind

Geachte,

Wij zijn momenteel ook bezig met de overschakeling van stookolie naar aardgas en hebben net als u nog resterende stookolie in de tank. Graag had ik eens geïnformeerd of u daarvoor een opkoper hebt weten te vinden?

Bedankt en vriendelijke groeten,

Fréderic Vandemaele

frederic.vandemaele@gmail.com