drukloze boiler voor NIET-zonneinstallaties

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onlangs heb ik een systeem gezien bij een zonne-installatie, en ik vroeg mij af of ik dergelijk principe niet zou kunnen toepassen op een andere installatie.
Dit systeem was : een drukloze boiler waarbij verschillende 'warmtebronnen' kunnen op aangesloten worden.

Concreet vraag ik mij af of het volgende zou werken :
Een drukloze boiler, waarbij de warmte gelaagd is opgeslaan. De warmtebronnen zijn een warmtepomp en een houtkachel die pas later er bij komt. (eventueel de retour van VV? (kan dit dan niet afkoelend werken of hoe werkt dit juist?))
Ik vermoed dat de kans op legionella-bacterie veel minder is (door het feit dat het water in de boiler slechts een warmte-opslag is en dus men eerder kan spreken van een soort doorstromer). En daarom denk ik dat de temperatuur dan ook geen 60°C moet worden, waardoor de COP van de warmtepomp aanvaardbaarder blijft.

Klopt deze redenering? Ik vind er namelijk niet zo veel van terug op de (Nederlandstalige) sites.
Zijn er fabrikanten van zo'n drukloze systemen die aan te raden zijn?

Reacties

Deze fabrikanten moeten er zeker zijn, en ik denk ook dat je met je apparte , gesloten kringen geen kans op legionella hebt,mijn vat zit op 100 gr druk, kwesti van de lucht bllen nog, maar zou dit willen aanpassen door een wisselaar bij te plaatsen, is bij mij nog te doen, ik hoop nog op enkele reacties.