Ben allal en de ecologie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Rare titel, ik weet het

MAAR:

gisteren tijdens het nieuws vond ik het een prachtig idee.
Ze zoeken een oplossing om ervoor te zorghen dat er geen helicopters meer kunnen landen op de binnenplaatsen van gevangenissen.
En terzelfde tijd moeten in geval van gevaar de mensen toch nog weg kunnen

dus

Ik stel voor

Zet in het midden een windmolen.

stoffe

Reacties

laat ze in eigen stroom voorzien, in geval van wind stilte zet je een paar fietsgeneratoren voor degene die haarleers zijn en alsnog hun steentje aan de maatschappij kunnen bijdragen, het zal al enkelingen aan het denken zetten hoop ik? een goedmeenend persoon, je zou je al vlug bedenken voor je wat mispeuterd, het gaat hun goed.

wel jammer dat de windmolens nogal wat lawaai maken, of wil je een guantanomo, voor de rest lijkt het in alle geval geen slecht idee.

Wel ja, ik heb ook al lang dat idee dat bewoners van een huis (in casu "huis van bewaring") een deel van hun eigen energie zelf kunnen opwekken via hun dagelijkse bezigheden. Waarom veel geld uitgeven aan een fitnessabonnement als je je met de fiets kunt verplaatsen in plaats van op je luie kont in de auto te zitten. Waarom ook niet je eigen electriciteit maken door op een hometrainer of ander toestel dat aan een dynamo gekoppeld is, te oefenen thuis.
Waarom je eigen uitwerpselen niet laten gisten tot biogas? Ik zag een filmpje op http://www.new-energy.tv/categorie.php/4/350/een_koe_voor_zeven_woningen_in_leeuwarden.html?trailer=350
waarin een boerderij met 200 koeien een hele nieuwe woonwijk van 1500 huizen van biogas en daardoor van electriciteit en verwarming voorziet. De drek van één koe is genoeg voor 7 families!
Denk eens na over alle mogelijkheden die er in een gevangenis zijn met al die jonge kerels die energie teveel hebben en de hele dag push-ups doen!
En ja, die windmolen is een goed idee...

Didier,

enig idee hoeveel electricteit een hometrainer kan opwekken,
want in de winter en als ik niet veel tijd heb dan zit ik daar maar gas te geven op mijne fiets voor tv, maar buiten een beweet lichaam en lokale warmteafgifte en een verbeterede conditie heeft mijn electriciteiotsrekening daar niets aan

Tussen 0,5 en 1 KWh per avond (+- 4 uur fietsen)

Opstoken, zo is er toch nog iets nuttig aan

Al eens gedacht aan de imagoschade voor windenergie als een windturbine symbool wordt voor een gevangenis?

Een windmolen hoort te komen:
- waar er veel wind is;
- waar landschappelijk best inpasbaar (bv. naast lijninfrastructuur).

groeten
rik

Toemaken met zonnepanelen?

@ hendrik: kan dat? imagoschade voor de windmolens?

en er word daar toch veel wind gemaakt? dikwijls over niets zelfs

die zonnepanelen zie ik ook wel zitten.

maar die gasten kruipen nog al dikwijls op de daken om hun ongenoegen uit te schreeuwen en dan kan de zon er niet bij.

(sssst, maar ik weet niet wat lijninfrastructuur is)

stoffe

oei, ik dacht dat het 1 november was en niet 1 april.

Om in dezelfde trant door te gaan: lijninfrastructuur dat zijn van die verhardingen langs de waterlopen waar vissers hun lijn kunnen uitslaan.

groeten
rik

maar omdat niet iedereen door zal hebben dat dit een grap is:
lijninfrastructuur = wegen, spoorwegen, etc.

rik