condenserende ketel-zonnesysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

we hebben momenteel een radson EHR 350B+ To ketel type B11BS nuttig vermogen 39.1 Kw geplaatst in 1995, ons SWW wordt geproduceerd in een electrische boiler van 200 liter (we zijn met 6)(eveneens geplaatst in 1995).
omdat de boiler een echte energievreter is willen we overschakelen op een condenserende ketel die ook ons SWW kan produceren, op termijn wensen we een zonnesysteem te plaatsen , de nieuwe ketel dient als naverwarming op het zonnesysteem.
de installateur raadt ons de elco thision aan, met als variant de euron.
we nemen nooit samen een douche en een bad, en gebruiken een spaarkop, het voorraadvatje van de thision hebben we strikt genomen dus niet echt nodig(?), tenzij dan om sneller warm water te hebben (10 seconden wachten bij de euron?)
na wat rondsnuffelen op het forum volgende vraagjes:
wie heeft ervaringen met deze ketels? is een intern voorraadvat echt nodig.
de thision moduleert beter maar is ook duurder dan de euron, weegt deze meerkost op tegen het "zuiniger" verbruik?
wat zou de besparing op gasverbruik zijn? (procentueel) tussen de oude installatie en de 2 nieuwe varianten?
orientatie zonnecollector oost (met afwijking 20° naar het zuiden), (we hebben geen plek pal zuid of west...) voldoende om een boiler van 300 liter op te warmen?

alvast bedankt voor jullie goed raad!

Reacties

welke instalateur? Ben ook geinteresseerd in een thision