extra warmte recuperen via balansventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

heeft er iemend al geexpirementeert met een condensatieketel te kopelen aan je balansventilatie.

Reacties

Ja hoor, kijk hier maar eens en zoek op vkk of kijk bij niews

http://www.itho.nl/

wat ik gedaan heb om het probleem van bevriezing van de warmtewisselaar te voorkomen in de winter is rond mijn aanzuigbuis (metaal) , ongeveer drie meter lang, heel strak een alpexbuis te winden, en dit heel goed te gaan isoleren, en dit te gaan koppelen aan mijn cv -circuit vanuit de kondesatieketel (staat ernaast).

het systeem is wel nog niet in gebruik , maar ik hoop hier enkele graden te winnen in de temp van de aangezogen verse buitenlucht.

Een serpentine IN de buis monteren heb ik niet aangedurft wegens bevriezingsgevaar van de cv-buis.

En als je een kleine lucht-lucht warmtepompsysteem in de uitlaat van de BV zou plaatsen (wel berekend op hoeveelheid lucht die er gemiddeld door komt).

De warme luchtkant van de warmtepomp zou dan in de pulsiebuis van de BV komen.

Wat zou de opbrengst zijn indien de BV dag en nacht op gemiddeld 20m3 per uur draait en de uitgaande lucht van +-17 graden zou afgekoeld worden tot in de buurt van +-5 graden?

rudy
het systeem bestaat commerciƫel, waarbij er een warmtewisselaar passief de warmte recupereert uit de lucht en na de kouder geworden lucht na de warmtewisselaar een lucht lucht WP staat.
Indien ik het goed begrepen heb kan dit voor woningen die een warmtevraag hebben tot 6KWh

kan je mij een site naam geven of adres leverancier.
airco achter balansventilatie.