Isoleren zoldervloer appartement

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben woonachtig in een appartementsblok met 11 appartementen op het 2e verdiep.
Daarboven bevind zich de gemeenschappelijke zolder en de dakbedekking met schaliën, zonder enige isolatie.

Graag had ik het vloergedeelte van de zolder boven mijn appartement bedekt met een isolatielaag, de zolder word voor niets gebruikt en dus ook niet belopen.

Mijn vraag is nu, heeft het nut om alleen mijn gedeelte van de zoldervloer te isoleren en zo ja, hoe doe ik dat het best (zeg maar het gemakkelijkst want ik zou het zelf doen) en welke materialen gebruik ik daarvoor?

Dank bij voorbaat,

Patrick Beel

Reacties

Die zoldervloer isoleren zal altijd wel een pak schelen maar je zit altijd met de koudebrug van het plafond dat in de buitenmuren ingewerkt is.

In een stockageplaatsje van kleurstoffen hadden we in mijn bedrijf hetzelfde probleem. In de zomer was het er o.a. stikheet (niet goed voor de watergedragen kleurstof en onaangenaam om er te werken).
We hebben tegen het plafond 50mm resol gekleefd, geplamuurd en terug gewoon geschilderd met latexverf.

Resultaat: Het klimaat is er momenteel supergoed, koel in de zomer, nog beter zelfs dan in de burelen.

Als het esthetisch kan zou je misschien hier of daar een stuk van de buitenmuur met 30 mm resol (of EPX met tand en groef) kunnen bekleden.
(resol is ook veiliger wat brandweerstand betreft).
Daarop zou je dan glasvlies als esthetische en versterkende laag kunnen kleven (en terug schilderen met latex).

Het enige nadeel van dit systeem is dat je het bufferend werken van de massa steen (in die muur) en de massa beton (in het plafond) kwijt bent.

Hopelijk krijg je hier nog wel meerdere, wie weet nog betere tips dan die van mij.
Succes!

Isoleren van het dak is het allerbelangrijkste

In huidige situatie zou ik in het appartement zelf isoleren (ofwel harde platen tegen plafond kleven, ofwel houten kader maken, minerale wol minstens 6 cm erop en onderaan een gyprocplaat als afwerking
Indien dit niet kan zal bovenaan een minerale wol van 15 cm inderdaad heel veel schelen, maar zoals al eerder gezegd, de koudebruggen van de gewelven aan de inwerking in de muur blijf je dan volledig behouden
Als jet het laat uitvoeren (geregistreerd aannemer) krijg je zelfs nog 40 % belatingsaftrek en een premie van Eandis