Isolatiefolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij toeval heb ik er weer een gevonden.
Dit maal uit het Verenigd Koninkrijk.
Mooie onderzoeken, een certificaat volgens een Britse bouworganisatie en deze voldoet aan de bouwnormen. (dit laatste waarschijnlijk alleen in Engeland)

Je zou bijna gaan twijfelen.

Zijn er forumbezoekers die ervaring hebben met een volledig geisoleerde woning op basis van Folie?

Zelf heb ik een klein deel geisoleerd in de spouw van een buitendeur. Het heeft wel zijn werking maar in getallen kan ik het niet benoemen.
Het valt wel op dat de buitenzijde van de deur `s ochtens vaak beslagen is, vaker dan de hr++ glas wat ik heb.
De isolatiedikte is 3 laags bubbelfolie 2 zijdig gereflekteerd. (dikte +/- 2 cm)

Reacties

O ja, hier de link:

http://www.ybsinsulation.com/nl/index.html

Heeft iemand nog meer fabrikanten die hoge waardes beweren zoals Actis en aluthermo?

heb een vraagje:

We gaan en groot deel van ons huis (verbouwing) isoleren aan de buitenkant
En op de plaatsen waar we muurverwarming gaan gebruiken aan de binnenkant (met pavatex platen van8 cm)

Maar nu zitten we nog met een probleempje:
op 1 plaats (trappenhal)aan de binnenkant kunnen we geen 8 cm plaatsen (hier komt ook geen wandverwarming tegen)
We hebben slecht +/- 3 cm plaats!

Zou ik dan daar zo een dunne folie kunnengebruiken en daartegen een fermacel of gyproc plaat tegen?
Want ik hoor meestal slechte dingen over die alu folies
Welke isolatiemiddelen zijn goed maar dun?
Ik kan begrijpen dat het duurder is , maar het is toch maar voor 1 plaats.

als iemand mij info kan geven, mag hij me altijd mailen

bedankt

walter,
zoek eens effe de vraagstaart ivm >>earogel<< op, >>ir Dave<< zal je meer info kunnen geven als je hem persoonlijk mailt. (Doe hem mijn groeten, als ik ooit wat van zijn ding van doen heb krijg ik dan misschien een prijsje, want daar knelt het schoentje...)
Voor alle duidelijkheid, ik heb geen commerciele belangen in het product, als architect vind ik zijn product in jou specifieke toepassing zoals beschreven, ideaal op zijn plaats, wel prijzig (25€ a 35€ per laag dacht ik) en misschien enkele ecologische/gezondheids vraagtekens, maar geen grotere vraagtekens dan mbt bepaalde andere isolatiematerialen

het WTCB is duidlijk over deze isolatiefolies:

nooit afzonderlijk te gebruiken, enkel IN COMBINATIE met gewone isolatiematerialen. enkel te gebruiken aan de buitenzijde niet aan de binnenzijde.

deze folies werken enkel op straling, niet op convectieve warmteovergang, om nog maar te zwijgen over het beschermen tegen warmtedoorslag.

Walter, zoals Joost al heeft gezegd: Spaceloft is een zeer mooi product als 't gaat over dunne isolatie. Ik heb dat spul gebruikt om een arsenaal koude bruggen (betonbalken waartegen en waarop vloerverwarming gelegd werd) op te lossen (ik zit al over de 20m2 verbruikt). Verder ga ik er nog mee de sunpipes isoleren, leidingen, pompen,...

Buiten de prijs vind ik het wel een enorm goed product. Zeer gemakkelijk hanteerbaar (met een goeie schaar want een stanley mes lukt niet goed) en waterdicht.

Ik heb hier een fotoke proberen te uploaden maar da marsjeert blijkbaar nie.

als die Spaceloft nog niet is goedgekeurd in België, kan men dan deze isolatiewaarde ook niet inbrengen?(K waarde)

jandc , je mag me die foto's anders wel doormailen
En ik zou ook de prijs willen weten per /M2

Als warmtewering heb ik er wel goede ervaringen mee Jimmy.
Als je de folie maar wel op de juiste wijze plaatst.
Je moet eens meten of voelen hoe heet het direct onder je dakpannen is als het hartje zomer is. Als je daar onder reflekterende folie plaatst scheelt het een slok op een borrel. De folie werk tevens niet bufferend en is en loopt gelijk op met de temperatuur van de omgeving.

Als je het bekijkt op de wetenschap die al in een ver verleden onderzoek naar heeft gedaan kom je op een formule die aangeeft dat naarmate het temperatuursverschil tussen de zijden toeneemt dat de isolerende werking met een 4 de macht toeneemt. Ik denk dat iedereen wel weet dat een dakpan in de volle zon bloed heet kan zijn, veel warmte afgifte door straling dus.
Als je de rapporten van aluhermo bekijkt valt direct op dat de duurdere folies zijn getest met een groter temperatuursverschil dan de goedkopere "minder isolerende" varianten.
Waarom zou dit toch zijn? mijn mening is dat de goedkopere er anders beter van af komen dan de bedoeling is, en zo onverkoopbaar worden.

Goede voorbeelden zijn ook de thermosflessen en koeltassen, die hebben ook een groot temperatuursverschil.

Thermosflessen blijven vooral warm omdat er vacuum zit tussen binnen en buitenwand. Vacuumisolatie heeft ondertussen ook al bewezen dat het werkt met lambdawaarden tot 0.004

dirk

Klopt maar dit geld niet voor de koeltassen.