Wie kan mij wat meer adviseren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Binnenkort ga ik verhuizen naar een renovatiewoning. Er moet veel werk aan gebeuren omdat er zeker 40 jaar niets aan gedaan is. Zo is er geen centrale verwarming aanwezig en heb ik een oud gasgeizertje voor warm watergebruik.

Het antwoord is dus een nieuwe ketel en centrale verwarming aanleggen. Maar kan dat allemaal op één HR-ketel of heb je daar twee aparte ketels voor nodig? Dus eentje woor warm (drink)water en eentje voor de centrale verwarming?

Ik wil drie verwarmingselementen aanleggen, om ongeveer 75m2 te verwarmen, en daarnaast heb ik warm water nodig voor de douche, de wasbak, het bad en de keukenwastafel.
Wie kan mij adviseren wat voor ketel ik ongeveer nodig heb? Hoeveel KW voldoende is? Ik ga wonen in een gelijkvloerse appartement. Help!!!!!!! :-)

Reacties

laat eens een energiedeskundige langs komen
die zal de staat van uw woning bekijken een warmteverlies studie doen en u
nuttige adviezen geven. EAP wil niet voor niets Energie Advies Procedure
zeggen
meer info http://www.energiesparen.be/reg/audit/EAP_lijstdeskundigen.php

André,

Ja dat kan allemaal door één toestel opgevangen worden.

welk vermogen je nodig hebt kan niemand vanop afstand inschatten, daarvoor is een plaatsbezoek nodig.

Een energiedeskundige is daarvoor de aangewezen persoon omdat die je goede raad kan geven voor je volledige renovatie en nauwkeurig kan berekenen welk vermogen je nodig hebt.

N.B. die verdient niet meer -in tegenstelling tot een installateur- door een (te) grote ketel aan te raden.

groeten,

Björn

P.S. zo'n energieadvies kan je ook nog eens inbrengen voor je belastingen!

@ jan & bjorn

energiedeskundige,..haahaha,..komaan zeg.
heb je die cursus gevolgd, triestig. zelfs een bio!!-ingenieur kan een energiedeskundige zijn,..ja zeg?!...zo'n een energieaudit is weggegooid geld.

laat een chauffagist komen of stap naar een technisch bureau,...veel beter, weten veel meer over verwarming dan zo een 'energiedeskundige' en kunnen je veel gerichtere raad geven.

Bij Selfmatic berekenen ze dat voor jou: grootte ketel, dimensie verwarmingstestellen enz. Zij stellen paketten samen die je ook zelf kan plaatsen. Maar als je niet handig bent vraag je het gewoon aan een installateur. In dat geval kan je van je netbeheerder er nog een premie voor krijgen.

"zo'n een energieaudit is weggegooid geld. "

weet jij er dan meer van? waarom beweer jij dat?

Jimmy,

je moet al veel geluk hebben een installateur te vinden die iets snapt van energiebesparen. En een studiebureau ga je niet kunnen betalen, behalve als ze je de dienst kunnen aanbieden onder de vorm van energieadvies. Ik ken trouwens nog een geschiedkundige die op een studiebureau werkt. En een handelingenieur die installateur werd. Ik zie niet in waarom een bio-ingenieur trouwens een slecht adviseur zou zijn (alsof het allemaal zo moeilijk is).

Andre,

als de woning zo oud is, voordat je investeert laat echt even de energiedeskundige langs komen. Door je budget wat anders te spreiden of juist te gebruiken kan je veel meer plezier hebben aan je woning. Probeer het probleem van verwarming ook ruimer te zien dan enkel een ketel en wat warm water. Isolatie op de juiste plaats, glas vervangen, kan veel bijdragen in je comfort beleving.
En in tegenstelling tot wat Jimmy zegt; er zijn zeker energiedeskundigen die hun werk serieus nemen.
In een van de vorige testaankoops stond een artikel over energiedeskundigen en hun adviesen. Over het algemeen wat testaankoop tevreden met de verslagen. Zoek het artikel eventueel eens op (bv in je plaatselijke bibliotheek). Je vindt er misschien ook een referenties van betere adviseurs.

Walter

@ Jimmy,

Ik vind mijn energieaudit de beste uitgave en jij noemt dit weggegooid geld??????
Verklaar u nader....

idd weggegooid geld,...wat een energieaudit je verteld kan ik je ook vertellen:

isoleer meer,...
steek een condensatieketel,...

ik heb de cursus gevolgd,..ben als architect geen fluit wijzer geworden.

Misschien ook een idee:

Koop eens een nachtkijker op ebay en doe de test eens. Gaat je ook al veel geven waar veel warmte wordt verloren.

@ Walter, denk dat je installateurs niet moet onderschatten hoor Persoonlijk steek in wekelijks wel een aantal uren in bijlezen, rekenen, enz.. Ben er niet mee gebaat als klanten naar mij komen voor advies ivm energiezuinig verwarmen en ik zou ze dan iets proberen wees te maken, dat duurt niet lang denk ik. Kan dan enkel maar zeggen dat ik toch regelmatig ook collegas van mij op semenaries zie, en dat zal toch niet enkel zijn voor de receptie hoop ik

Groeten, Stijn

Installatie:
Dat de nieuwe cv-ketel hangend (boiler hangend of staand) op ongeveer de plaats van de oude ketel en de rookgasafvoer en verbrandingsluchttoevoer rechtstreeks door het dak of de gevel kan worden aangebracht.

Inbegrepen materialen:
Dakdoorvoer of Geveldoorvoer
Expansievatconsole
Reflex expansievat
Pentec Overstortventiel
Vulslangset 5 meter met aansluitgarnituur
Wasmachinekraan
VSH-Gaskogelkraan met BE Keurmerk
Leidingen en kleinmateriaal

Ketel-uitvoering: 5 jaar all-in garantie
Daalderop Gascombifort 24-50 Plus CW 5 BE-uitvoering € 2750,-
Daalderop Gascombifort 30-50 Plus CW 5 BE-uitvoering € 2920,-
Daalderop Gascombifort 24-80 Plus CW 6 BE-uitvoering € 2985,-
Daalderop Gascombifort 32-80 Plus CW 6 BE-uitvoering € 3060,-
Daalderop Gascombifort 38-80 Plus CW 6 BE-uitvoering € 3170,-

Daalderop Combipact HR 24 CW4 BE-uitvoering € 2230,-

Kamerthermostaat:
Inbegrepen (Honeywell Round Modulation kamerthermostaat). Met een waarde van € 50 mocht u een model met meer mogelijkheden wensen betaald u alleen het prijsverschil. Voorbeeld een Honeywell Chronotherm Modulation klokthermostaat met bijbetaling van € 100 en u profiteert van de maximale mogelijkheden op het gebied van moduleren.

WeersAfhankelijke Regeling (WA-Regeling) Optioneel
De WA-Regeling bestaat uit een buitenvoeler, die buiten is geplaatst, en een retourvoeler, die op de retourwaterleiding zit. Deze zijn samen met een kamerthermostaat aangesloten op de regelunit. De regelunit bepaalt samen met de sensoren wat de ideale opwarmtemperatuur naar de verwarming moet zijn. Hoe lager de buitentemperatuur, hoe hoger de temperatuur van het CV-water. Het bijsturen van de temperatuur in de verschillende vertrekken, kan door het plaatsen van thermosstatische radiatorafsluiters. Meerprijs incl. montage buitenvoeler en retour-watersensor € 185,-

Betaling dient te gebeuren bij oplevering. Getoonde bedragen zijn all-in en incl. BTW

Overige merken en modellen opaanvraag:

Installatiebedrijf R.H.Mitchell (Installatiewinkel)
Franklin D Rooseveltlaan 241
5625AZ Eindhoven
Telefoon: 040-8420740
Mobiel: 06-38498754
E-mail: info@cv-materiaal.nl
Web : www.cv-materiaal.nl