septische put?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Niet direct energie-gelinkt maar misschien kan er iemand mij tips geven:
Nu heb ik een oude septische put onder mijn achterbouw , die vroeger dienst deed als stal.Deze put geeft een geur af én laat sporen na op de muur (opgetrokken vocht). Nu moet ik géén tips hebben om deze probs op te lossen . Want ik wil zowieso een nieuwe put naast het huis .Maar nu vraag ik me af of ik een put(ronde betonnen put) die nu geen dienst doet en doorm 1m30 en binnnenin 1m10 hoog is kan gebruiken als septische put voor 2 personen ,deze put zit er reeds en hoef ik dus geen grote werken uit te voeren om dit aan te passen.

Reacties

Niet direct als antwoord op uw vraag ,
maar is het nog nodig om een sept put te gebruiken ?
in veel gemeenten is het niet meer nodig en in onze gemeente werden we zelfs uitgenodigd om de bestaande put niet meer te gebruiken en zelfs rechtreeks aan te sluiten op het riool net
gr

Hangt ervan af in welke zuiveringszone je gesitueerd bent met je woning. Navragen op uw milieu- of technische dienst (vraag naar de VMM-zoneringsplannen).
Indien IBA kan uw septische put als eerste voorzuivering gebruikt worden met overloop naar de eigenlijke IBA.
Je kan uw septic tank ook gebruiken( na cleaning) als opvang voor hemelwater, want je moet toch afkoppelen.

(ps : ik hoop dat je met een septische tank geen "sterfput" bedoeld hé, want deze laatste is indirecte lozing in bodem en grondwater en dus verboden).

Wij moeten een septische put hebben in onze gemeente en mogen niet rechtstreeks lozen in riool .
Het is een septische put en géén sterfput.
Ik wil gewoon informeren of deze put groot genog is voor 2 personen.