Verwarmen met airco

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op vitaya zag ik deze week een verwarming op airco.volgens de speaker van het programma (architect Paul Van Welden) is dit een goed en zuinig alternatief. Maar is dit wel zo ? Of is dit het zoveelste commercieel praatje.
Voor mijn kleine woning zou dit een mooi alternatief zijn, samen met een inbouwhaard kan ik de woning verwarmen.
Zie http://lcp.pmg.be/mplayer/Default.aspx?bestand=http://lcp.pmg.be/FLV/zBP/0708/Aflv05.flv of http://www.batiportal.be/?lang=N (kies verwarmen met airco om de video te zien).

Reacties

Ik verwarm nu met een airco.
Dit is best mogelijk in de herfst en lente.
Wanneer de temperatuur onder de 5 graden komt buiten is het rendement veel te laag en kan je beter vewarmen met je gewone verwarming.
Groeten
Rudi

Gesponsorde onzin: Een lucht-lucht WP met een COP van 3,7 tot maximaal 4, onder het mom van energiezuinig (bullshit) en minder CO2-uitstoot dan conventionele CV. Voer voor mijn part de doodstraf opnieuw in voor dergelijke planeetbelastende leugens. Niks nieuws onder de zon. Dit zou verboden moeten worden, alsook er een A-label op plakken.

Dat programma was mooie verkoopspraat voor sector. Was ook weinig onderbouwt. Uitleg is wel correct, tot daar waar het de rendementen aangaat en hun voorstelling als zou het ecologisch zijn.

Walter

Met een cop van 2,5 zit je op een gelijke ballans met gas als het gaat om de uitstoot van een conventionele centrale.

Het opwekkingsrendement is zo`n 38% voor elektra
Met 3,5 gaat de co2 ballans naar de warmtepomp en niet naar gas.

Ik weet niet hoe Jan rekent?

Op gelijke financiële balans, niet op uitstoot-balans. In Nederland staan waarschijnlijk de betere STEG's (1 kW stroom uit 2.5 kW primaire energie), hier doen we het voornamelijk met gas-, olie-, steenkool- en uranium centrales (1 kW stroom uit 3 kW primaire energie). die 3,7 à 4 wordt als maximaal gespecifieerd, dus reken maar dat je in 90 % van het jaar onder de 3 zit. Verder wordt dit toestel ook gepromoot voor z'n airco-mogelijkheden Sta je daar dan achter?
Zo reken ik.

moest zijn: 90 % van stookseizoen

De cijfers van Belgie ken ik niet en dan kan het nog anders zijn. In Nederland worden hele wijken voorzien van wkk als verwarming en voor koeling kan ook gebruik worden gemaakt van restwarmte.

Er is nog voldoende te doen op dit punt als het zo zal zijn.

Dat koelen is voor een ieder, toe te juigen is wat anders.

Het grootste deel van het stookzeizoen zit je nog boven de 3.5 en als je niet te klein verwarmingsvermogen selekteert
zit je tussen de 4 en 4.5.

Bij het zoeken naar zo`n airco zittten behoorlijke verschillen en dit is de moeite waard om eens uit te zoeken.
Als je enkel naar de prijs kijkt kom je op een pomp met minder rendement.

Het grootste deel van het stookzeizoen zit je nog boven de 3.5 en als je niet te klein verwarmingsvermogen selekteert
zit je tussen de 4 en 4.5.

=> dat geld alleen als je combineert met vv: en dat wordt weinig gedaan. Eens je over 'airco' praat, zit je met systemen die je geen laag temperatuur verwarming meer kan noemen en met beduidend lagere opbrengsten.

Walter