Energiekostenmeter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Reacties

Is moeilijk te vergelijken gezien de verschillen in technische specificaties:

1ste heeft een oplaadbare batterij en zou mogelijks dag en nachttarief kunnen aanduiden (is niet héél duidelijk)

2de meet mogelijks meer ook frequentie en cos phi maar is ook merkelijk duurder en werkt met dure niet oplaadbare batterijen.

Er zijn idd weinig spec's van te vinden, daarom hier ook de vraag...

Ecologisch gezien lijkt me de eerste beter, doordat hij een oplaadbare batterij gebruikt ipv knoopcelletjes. Is dit werkelijk ook zo?

Mij gaat het vooral om de nauwkeurigheid, 't is vooral om sluipverbruik mee te meten. Dag/nachtarief doet er niet toe, aangezien dat niet van toepassing is bij mij.

Wat ben ik met de frequentie en cos phi? Is toch een eigenschap van het spanningsnet/verbruiker en kan niet direct iets aan veranderd worden.

De tweede kan ik je ten sterkste afraden. Eandis verdeelt dit soort energiemeters ook. Erg gebruiksonvriendelijk, en het batterijtje is na 2 maanden plat alleen al door het uurwerkje.

@wim

de eerste meet vanaf een 5W en hoger.
Slecht sluipverbruik situeert zich in een zone rond 15W
Goed sluipverbruik rond de 3W
Nu een meettoestel dat 3850W en 3W aankan is een toestel dat 0,7 promille aan moet kunnen, dus duur.
Met het eerste moet je wel uit de voeten kunnen voor uw mogelijkheden. Indien er >5W wordt aangegeven is het sluipverbruik slecht te noemen. Meet je niets of weining dan zal het goed zijn.
Je zal wel geen onderscheid kunnen maken tussen de goede (3W) en de betere (1W)oftwel een jaarlijks verbruik van 8,8KWh of 26,4KWh een verschil van 3,5€/jaar

Heeft er iemand een idee of deze meter "goed" is ??
In de Lidl...

http://www.lidl.be/be/home_nl.nsf/pages/c.o.20071011.p.Energiekostenmeter

Chris

Nog goedkoper in Fr:
http://www.lidl.fr/fr/home.nsf/pages/c.o.20071008.p.Appareil_de_mesure_d_energie.ar4

Zal waarschijnlijk door recupel en andere belastingen zijn.

wij hadden van stad Eeklo er een van het type BS PM 230, zeer moeilijk in te stellen en af te lezen, in het energiekwartier te Eeklo had men een type dat lijkt op EL EPM 02, net iets duurder dan de 01, was veel gemakkelijker.

Heeft er iemand een idee of deze meter "goed" is ??
In de Lidl...

http://www.lidl.be/be/home_nl.nsf/pages/c.o.20071011.p.Energiekostenmeter

Chris

Ik heb de Energy Monitor 3000 van Conrad.
Prima toestel en ziet er redelijk nauwkeurig uit. Cos phi is wel belangrijk want daarmee zie je hoeveel aktief (P=UxIxCos phi) en hoeveel reactief vermogen je verbruikt. Simpele meters geven enkel het schijnbare vermogen weer (S=UxI). Je betaalt enkel het actieve vermogen (particulieren toch). Energieleveranciers hebben wel niet graag dat je teveel reactief vermogen verbruikt want ze moeten die wel produceren en ze moeten hun leidingen daarvoor zwaarder dimensioneren. Die reactieve stroom vloeit echter wel terug en wordt dus in feite niet gebruikt.

Ik heb de energiemeter gisteren gekocht in de Lidl. Ziet er een goed toestel uit (alleen spijtig dat het met knoopcelletes werkt) Werkt ook met actief vermogen! Geeft weer: momenteel vermogen, stroom, spanning, frequentie, cos phi. Max vermogen. Totaal vermogen in Kwh, totale kost in Euro. Mogelijk om nacht/dag tarief in te stellen is ook handig. Vooral hndig dat je dus ook in't weekend nachttarief kan instellen.
Alleen de gevoeligheid zou minder zijn... Zou pas vanaf 5 Watt meten... (Kan dit niet bevestigen/ontkennen)

Al bij al een goede koop, voor nog geen €12!