dampscherm nodig?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vraagje voor de isolatiekenners :). In onze houtskelet gaan we tussenverdiepen ook isoleren. Niet zozeer voor de warmte maar eerder om het geluid wat tegen te houden. Nu moeten we ook altijd een dampscherm voorzien tussen de plafonds?? En zo ja wat dan met de binnenmuren? Aangezien hier ook isolatie inkomt. Afwerking gebeurt met Fermacell en isolatie is houtwol.

Mvg

Wim

Reacties

nee, hier hoeft geen dampscherm voorzien te worden vermits de isolatie zich bevindt tussen 2 verwarmde ruimtes. Dampscherm enkel wanneer je van een verwarmde zone naar een onverwarmde zone gaat. dan bestaat namelijk de kans dat door het dalen van de temperatuur water condenseert enz enz. Dit heb dus niet als de warmte ongeveer constant blijft, wat het geval is tussen 2 verwarmde zones.

bij mijn weten dient er boven natte ruimtes (keuken, badkamer,...) in geisoleerde tussenvloeren wel een dampscherm te worden aangebracht, in tussenvloeren tussen twee verwarmde ruimtes in principe niet, tenzij bijvoorbeeld bij slaapkamers boven de living bijvoorbeeld die veel minder verwarmd worden.

Tja, nu zit ik toevallig met een gelijkaardig probleem. De wand tussen mijn woonkamer en de veranda wordt opgetrokken in houtskelet, 15 cm minerale wol. hier kan ik best een dampscherm voorzien, toch?