Waterontharder: Watrex (Ecowater) - ervaringen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Tja, zoals de titel zegt: heeft iemand ervaring met de waterontharders van Watrex (Ecowater)? Goede en slechte ervaringen zijn welkom... Idem voor de waterontharders van Durlem. Alvast bedankt, Vix

Reacties

ik wil nog even reageren op de bedenkingen die sommige mensen op dit forum plaatsen mbt het ontslag van de verschillende kaderleden van watrex.

dit leek naar mijn bronnen noodzakelijk vermits het om het cru te zeggen over stelen van bedrijfsinformatie ging!

welk normaal bedrijf zou dit toelaten? niemand dus dit kan geen punt zijn om deze firma niet te betrouwen.

btw de waterontharders van ecowater en watrex zijn absoluut de beste. niet alleen in belgië, maar over de gehele wereld!

Dát is wel een heel gedurfde uitspraak (tenzij ik de sarcastische ondertoon niet mee heb?).
Mijn broer heeft een ontkalker/verzachter van Watrex, en heeft er alleen maar problemen mee. Én ze moeten om de paar maanden toch nog hun apparaten ontkalken! Maar ge weet hoe dat gaat: zo'n ding heeft zoveel geld gekost dat ge het niet zomaar buitenzwiert en - veelal tevergeefs - in de hoop blijft leven dat het toch nog in orde komt.
De verkoopstaktiek van Watrex vind ik ook bedenkelijk. Zij hebben in de voorbije jaren al verscheidene malen gebeld om een "test van het drinkwater" uit te voeren. "Is dat in verband met een waterverzachter?" "Nee nee, we willen gewoon testen hoe het gesteld is met uw waterkwaliteit".
Komt die man aan en haalt zijn test setje boven. Doet wat water in een buisje, daet daar een product bij, vervolgens nog een product, en zegt dan "eigenaardig, uw water is zacht." "Ja, wij hebben een waterverzachter staan". "Oh, dan moet dat er een van Aqua Care zijn, want uw water is veel te zacht. Dat is de manier waarop zij dat afstellen, en ze stellen dat veel te zacht af".
Dat van dat merk klopt (nogal logisch, hier in de buurt zijn er twee belangrijke verkopers van waterverzachters: Watrex en Aqua Care. Als hij dus niet van bij hen komt is de kans heel groot dat hij van bij Aqua Care komt). Onze verzachter had trouwens de week daarvoor een jaarlijks oonderhoud gehad en was perfect afgesteld (ongeveer 7 Franse graden - het water heeft hier onverzacht ongeveer 25 F°). Ik heb ook zo'n test setje, en weet hoe dat te gebruiken. En ik kwam ook rond de 7F° uit.
Besluit: of zij nu goede of minder goede apparaten verkopen, hun verkoopstechnieken zijn op zijn minst gezegd bedenkelijk. Wij hebben al vele jaren een waterontharder/verzachter/ontkalker (kies zelf maar hoe ge'm wilt noemen) van Aqua Care en zijn daar heel tevreden over (voor mij zijn dat dus "de beste ter wereld"). Ik samen met een aantal kennissen die er ook een hebben.

Groetjes,
F

PS ik ben hoegenaamd niet verbonden met eender welke merknaam, maar als ik over iets tevreden ben wil ik dat gerust laten horen.

Wij hebben ook een waterverzachter, maar ook geen van watrex. Politiek daar vind ik maar niets. Wij wonen ook in de buurt van beide partijen maar hebben gekozen voor een firma uit Genk, The Waterpurifier. Een heel brave man, die u niets opdringt zoals zijn collega's van watrex en als je denkt dat er iets fout zit komt hij meteen kijken. Ondertussen reeds 8 jaar klant.
En hij maakt geen reclame om zijn produkten te verkopen of een hele bende telefonisten die je de ganse dag lastigvallen, enkel van man tot man of van klant tot klant want zo ben ik ook bij hem terrecht gekomen.
Watrex doet nog meer onmenselijke dingen, maar dan naar aankoop toe. Daar hebben wij als partikulier dan geen last van.

Hee, die Hans V!

Nu weer als particulier!

De handel in goede ketels voor foute olie inmiddels weer gestaakt?

Nu weer druk met autos ombouwen naar PPO? En ondertussen ook al weer druk met handelsethiek aangaande waterontharders?

ja ja, de vermoorde onschuld.

Jij bent zo traceerbaar als wat, maar wanneer komen je ware bedoelingen nu eens helder boven water?

Het moge duidelijk zijn, je hebt een boel te verklaren, als je de rest van de foristen serieus wenst te nemen.

En vooral je zelf, das tot op heden een vaag verhaal!

Met ecologische groet, Cp

Oja, Hans V.,

Eerst is het -All Water Systems uit Genk. (Wij hebben 5 jaar een toestel van hun met grote capaciteit en zijn zeeeeeer tevreden over hun resultaat en manier van werken. )

Dan wordt het:

-Verbruiken veel water voor ijszaak vandaar de 500 kg, maar onlangs een firma opgekocht waar zelfde zout lag, vandaar het verminderen van volume, omdat onderhoud dan gratis blijft.-

Gut, het lijkt wel een Hollander. En dan heet het ineen weer eens zo:
-
Wij wonen ook in de buurt van beide partijen maar hebben gekozen voor een firma uit Genk, The Waterpurifier.-

Is toch wel weer heel wonderlijk voor onze Hans V. om maar weer te stellen:

-Ondertussen reeds 8 jaar klant.-

Ja, daaaag! Drie jaar verschil in een draad! Wie gaat deze joker nu ooit nog serieus nemen? Ergens geeft ie zijn eigen einde wel goed aan:

-Het probleem ligt duidelijk bij sommige forumleden. Waarom er geen namen mogen genoemd worden omdat dat dan eigenlijk reclame maken is. Vind ik persoonlijk dikke bullshit.

Als we kunnen helpen met referenties of adressen of namen moet dit kunnen.

Hans V.-

Awel, dit is ook weer helder, en op eigen kracht door betrokkene uiteindelijk juist geadresseerd!

Groet,

CP,

Je moet ook lezen wat er staat en niet uw eigen improvisatie volgen, hebben andere je reeds van op de hoogte gebracht in andere onderwerpen.

Als je toch alles wil weten :

Wij zijn 5 jaar klant, maar ben klant geworden via mijn schoonouders en deze zijn er 8 jaar klant, dus wel juist.

En bedankt voor uw uitleg hier op het forum. Ondertussen stromen dagelijks de mails binnen, ook van forumleden, voor interesse van de oliebranders.
Je hoeft natuurlijk niet alleen afvalolie te verbranden. Er bestaan nog verschillende olieen, die niet als afval beschouwd worden. Toch bedant voor uw reclame, zelfs uit uw land.

En mijn naam mogen ze gerust weten, die van jouw blijkbaar niet.

Hans V.

in verband met de verkopers van Watrex mogen we duidelijk stellen dat deze mensen prijzen maken volgens de snoet van de klant ofwel is het een bende oplichters. Ik verklaar mij nader: mijn broer koopt enkele maanden geleden op een beurs van hun een toestel een 15 liter en moest daar méér dan 1600 € voor betalen exclusief BTW. 2 maanden later koopt zijn vriend daar een toestel van ook een 15 liter en moet maar +/- 1300 € betalen inclusief plaatsing en BTW dan nog. Mijn broer gaat s'anderendaags naar de beurs en vraagt aan de verkoper uitleg en prijs en zou dan 1350 € dienen te betalen + BTW 6% voor een nieuwe woning wat buiten het wettelijke BTW tarief is wat normaal 21% is. Hij vraagt aan de verkoper waarom hij tweemaanden voordien 300€ meer moest betalen? Uitleg, ha mijnheer dat komt omdat deze toestellen van ons witproduct zijn hoewel het over hetzelfde toestel gaat. U begrijpt dan ook wel dat wij met zulke oplichters niets willen te maken hebben en hebben dan zelf een ander merk gekocht. Het is toch niet economisch verantwoord dat een bedrijf zijn prijzen met meer dan 30% laat zakken. Misschien is dit omdat ze anders hun prul niet meer aan de man krijgen.

heb zelf een waterontharder van JUDO en na enig speurwerk is deze ontharder het zuinigste ter wereld als het gaat om spoelwater en zoutverbruik, verder bezit dit apparaat een desinfectiesysteem welke ik bij andere nog niet veel ben tegengekomen.
JUDO gebruikt een monospherisch harsbed wat ervoor zorgt dat er zo weinig zout nodig is.
dus als je nog kan kiezen zou ik voor een ontharder van JUDO gaan.

vanuit het zuinige Nederland

Marc

Zijn er mensen die ervaring hebben met waterverzachters van "watergenius" of goede ervaring met andere merken.

ik heb een Calc-Tech staan thuis.
en deze is geen waterverzachter want met dat zout is dat ook niet zo gezond tewijl deze calc tech de kalk in het water houdt

ook deze installatie is zeer envoudig. voor mensen die niet graag hun waterleidingen laten onderbreken, dit wordt doormiddel van spoelen rond de waterlaiding geplaatst.

dus ideaal in een huurwoning. want dit is zeer eenvoudig mee te verhuizen.

en de kosten is ook goedkoper dan een waterverzachter.

want hier zijn er geen onderhoudskosten aan, geen zout, geen desinfectie enkel een 4 euro voor de electriciteit voor een gans jaar!!!

nu ik ben niet eo een reclame man maar ik vond dat ze wel enekel serieuze voordelen hadden t.o.v. van een waterverzachter!!!

ze worden enkel verkocht bij a-engineering

als je op google calc-tech intikt vind je de site automatisch.

ik heb een Calc-Tech staan thuis.
en deze is geen waterverzachter want met dat zout is dat ook niet zo gezond tewijl deze calc tech de kalk in het water houdt

ook deze installatie is zeer envoudig. voor mensen die niet graag hun waterleidingen laten onderbreken, dit wordt doormiddel van spoelen rond de waterlaiding geplaatst.

dus ideaal in een huurwoning. want dit is zeer eenvoudig mee te verhuizen.

en de kosten is ook goedkoper dan een waterverzachter.

want hier zijn er geen onderhoudskosten aan, geen zout, geen desinfectie enkel een 4 euro voor de electriciteit voor een gans jaar!!!

nu ik ben niet eo een reclame man maar ik vond dat ze wel enekel serieuze voordelen hadden t.o.v. van een waterverzachter!!!

ze worden enkel verkocht bij a-engineering

als je op google calc-tech intikt vind je de site automatisch.

Kevin,

wat zijn je ervaringen met Calc-Tech ?

ivm die Calc-Tech ontharder...

Ik heb elders gelezen dat dat toestel goed zou werken als het om nieuwbouw gaat. Bij een oud(er) huis, waar dus al kalkaanslag in de buizen zit, zou met dit systeem deze kalkaanslag loskomen en zo voor verstoppingen zorgen, wat op zich dan weer resulteert in dure reparaties.

Weet iemand meer hierover?

Een beetje opzoekingswerk toont dat het verhaal van hans gewoon klopt, all
water systems = the water purifier...

ga eens contact opnemen met deze mensen.

Iwert.

Beste,

Water ontharden?

Misschien is het goedkoper om regenwater te filteren zodat je er ook mee kan douchen.

Ons kraantjeswater filteren we met een RO filter tot drinkwater, dus hier ook weer geen kalk.

JB

NB uiteraard was en plas ook op regenwater.

water ontharden ? Ik woon in Antwerpen, en heb in 15 jaar nog nooit een kraan moeten vervangen... Ik drink dat water recht uit de kraan (in karaf eerst koelen in de koelkast). Geen machines, geen ionenwisselaars, geen gezever...

Het is ongelooflijk hoeveel verschillende meningen er bestaan over dit onderwerp van "waterontharden". Ik heb me er nu een paar avonden mee bezig gehouden, en heb zowat alles in totaal tegenstrijdige versies gehoord.

Het feit is gewoon dat ik gefrustreerd ben dat ons bad altijd ruw aanvoelt bij de afloop, al vanaf een paar dagen na de laatste grondige schoonmaakbeurt, dat onze wc's om de zoveel weken weer beginnen door te lopen wegens een kalkrandje op de rubber dinges die het water moet tegenhouden na het doorspoelen, dat diezelfde wc's een "kalkader" vertonen waar het water blijft doorlopen, en dat de kranen op de lavabo's (of wastafels in NL?) altijd kalkaanslag vertonen, hoe regelmatig we ze ook schoonmaken. Hoe mijn boiler er van binnen uitziet, ik durf er niet aan denken, maar het zijn die zogenaamde kleine ergernissen die dag na dag op mijn zenuwen werken. Vandaar dat ik dit een beetje ben beginnen bestuderen.

Wat al die magneettoestanden van verschillende merken betreft, ik wens de verkopers veel succes toe, maar ik geloof niet in een toepassing voor thuis. Dat het kan op industriële schaal, daar kan ik inkomen, omdat daar een redelijk constant debiet is, en geen opslag in een boiler om dan nu en dan eens de kraan open te zetten voor een paar deciliter water, en 's morgens een snelle douche te nemen. Maar zelfs als het werkt, dan wordt het veel te duur verkocht. Iedereen met een beetje kennis van elektriciteit weet hoeveel het kost om een spoel rond een leiding te leggen en daar wat varierende pulsen door te sturen... Peanuts. En iedereen kan permanente magneten rond zijn buizen gaan leggen. OK, dan heb je kosten van research en development... Maar als dit echt werkte, zou er toch inmiddels al wel één merk van vaatwasmachine zijn die dit ook toepast, ipv een klein zoutsysteem te gebruiken? Of een wasmachineproducent die magneten rond zijn trommel plaatst? Enfin, dit is een retorische vraag, geen verzoek aan alle producenten van zo'n systemen om mij te proberen onder tafel te praten

Aan de andere kant (iemand hier begon over PPO, waar ik me ook een tijd mee bezig gehouden heb), ik weet ook dat veel mensen nog steeds niet kunnen geloven dat een dieselmotor op frituurolie kan rijden, terwijl ik het meer dan een jaar gedaan heb. Dus, het is niet dat ik per definitie een "niet-gelover" ben voor alles wat niet meteen door iedereen als geloofwaardig beschouwd wordt...

Hoe dan ook, zo'n onharders met harsen en zout zijn blijkbaar bewezen, er zijn duizenden mensen in B en NL die er al jaren zo een hebben, en ze zijn blijkbaar in meer dan redelijke mate tevreden, en er zjin blijkbaar modellen die twee harskernen hebben zodat ze nooit buiten dienst zijn tijdens regeneratie, en die niet al te veel zout en water verkwisten om te regenereren. En dat het water van zo'n ding te zout zou zijn om lekker te smaken, is blijkbaar ook een fabeltje dat enkel van de (magneet)concurrentie komt, samen met nog een hele rits andere dergelijke fabeltjes.

Nu ik min of meer beslist heb om te kopen, blijft de vraag: welk apparaat geeft me de meeste waar voor mijn geld? Ik heb hier een artikel gevonden van Test Aankoop uit 2004 http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/getfile.php/bbl_lag/456/waterontharders.pdf, maar als ik om de haverklap al die reclame in mijn bus krijg van Test Aankoop met gratis dit en gratis dat als ik lid wil worden, dan vraag ik me echt af hoe ernstig ze genomen mogen worden. Ik twijfel er niet aan dat daar mensen werken die best wel weten waarover ze praten, maar wat de prioriteiten zijn van het management, dat ligt misschien ietsje gevoeliger...

Hoe dan ook, iemand heeft aanvankelijk de vraag gesteld, die mij ook interesseert: heeft iemand goede ervaringen met zo'n Durlem machine, die als beste uit de test komt? Ik vind het heel nuttig om te horen van mensen die echt al jaren zo'n toestel hebben, wat voor merk het ook is, en bedank dan ook hartelijk iedereen die hier tot nu toe al zijn verhaal gedaan heeft.

PS. Mijn opgegeven mailadres is alleen voor spam, als je mij moet hebben, is het rdhoore op yahoo puntje com.

Ronny

PS. Inmiddels vond ik meer info over die Durlem vi50 op http://www.durlem.com/nl/huishoud.htm , maar daar reppen ze met geen woord over een permanente werking door twee harskolommen. Zelfs niet op hun vi100. Dus blijkbaar verkeerde info van Test Aankoop?

Hoi,

Ik heb mijn een tweedehands toestel gekocht van Bayard.
Het is een versie met hars en zout. ik heb er 50 euro voor gegeven. De mensen konden er niets meer mee doen omdat ze zacht water kregen van de watermaatschappij. Dit is gewoon een plezier om zo'n water te hebben. Wc werkt perfect, geen kalkaanslag meer op de douche, geen verstopte kranen en ook nog eens lekker water om gewoon te drinken.
Zeker ook op je koud water zetten.

Piet

Hoi iedereen,

gisteren dronk ik water van iemand die een toestel heeft dat ioniseert. Het water smaakte zeer zacht en had volgens de dame die het toestel thuis heeft een Ph gehalte van 10° wat als zeer zacht beschouwd wordt. Door omstandigheden en tijdsgebrek kon ik er niet op ingaan en gegevens vragen.

Weet iemand hierover meer: hoe werkt ionisatie van water, verbruik (elektriciteit), kostprijs installatie (zij sprak van 750€ + 1à2 filters per jaar aan 60€), gezondheidsaspect, ...

alle info welkom!

alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Jo

Wij bekijken op dit ogenblik welk merk en model we laten plaatsen. Een paar
cijfers kunnen misschien andere lezers hier inetresseren.

Via Test-Aankoop kwamen we ook bij die Durlem vi-50 uit, maar Durlem
plaatst zelf geen toestellen, ze leveren en onderhouden ze enkel. Garantie is
beperkt tot 3 jaar. De prijs ligt nu rond de 1180 euro. Een jaarlijks
onderhoudscontract kost 63 euro, plus de prijs van het zout.

Aqua-Service (die als gemiddeld uit de test kwam) geeft maar liefst tien jaar
garantie op alle onderdelen, inclusief electronica, verplaatsing en werkuren.
Dat is vrij sterk in vergelijking met alle andere firma's. Op installatiekosten
zit een plafond van 100 euro, bij verhuis komen ze het toestel ook
verplaatsen en herinstalleren. De prijs ligt daar rond de 1000 euro, maar een
gespreide betaling is mogelijk. Bij een jaarlijkse zoutlevering (55 euro) is het
onderhoud inbegrepen.

We kijken nog even verder wat de anderen te bieden hebben.

Vorige week heb ik mij een Durlem Vi50 aangeschaft aan de prijs van 978,28 euro 21% BTW inbegrepen (gekocht bij een Durlem verdeler in Vilvoorde die trouwens ook installeert indien je dat wenst). Ik ken trouwens nog verdelers die aan deze prijs leveren. Op een half dagje heb ik hem zelf geplaatst zonder enig probleem. Bij Durlem kan je kiezen tussen een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoudscontract aan de prijs van 63 euro.
Tot hiertoe ben ik heel tevreden over de werking en de vormgeving: vloeroppervlakte is slechts een A4 blad en hij is voldoende hoog (1,3 m) zodat kinderhandjes niet aan het zoutvat kunnen om er allerlei al dan niet ondrinkbare troep in te dumpen (toch wel belangrijk voor een gezonde drinkwater voorziening).

Die 10 jaar garantie bij Aqua Service is inderdaad indrukwekkend.
Wat mij een beetje verontrust is het zeer hoge zoutverbruik: ik vermoed dat je appelen met citroenen aan het vergelijken bent: de Durlem is een Volumegestuurde terwijl de Aqua Service misschien wel een tijdsgestuurde ontharder is...

Dag Eric,

Sterk dat een leverancier blijbaar 200 euro goedkoper kan leveren. Ik heb het
expliciet gevraagd bij Durlem zelf en daar stelden ze dat een lagere prijs van
1180 een vergissing moest zijn. Een beetje meer winst kan geen kwaad,
denken ze allicht.

Aquaservice is inderdaad tijdsgestuurd. 10 jaar omnium garantie en gratis
jaarlijks onderhoud bij zoutlevering zijn evenwel argumenten die sterk
doorwegen. Ik vermoed dat de meeste toestellen geen problemen opleveren
in de eerste 3 jaar.

Zoals ergens anders al gevraagd werd: zijn er mensen die al een paar jaar
ervaring hebben met deze toestellen (5 tot 10 jaar)?

W.

Tja, die prijs is toch geen vergissing: na 5 minuten rondbellen had ik twee leveranciers die 30% vermindering geven:
http://www.lattrez.be/
http://www.optithermbvba.be/

Ik ben ook van plan een durlem te plaatsen, maar ik vind online niet echt makkeljk verkopers. Kent er iemand 1 of meer in West-Vlaanderen?
Liefst in de buurt van Blankenberge of toch regio Brugge.

R.

Gewoon bellen met Durlem. Die geven U een lijst van al hun dealers

Gewoon bellen met Durlem. Die geven U een lijst van al hun dealers

Net een mail gestuurd en heb al antwoord !
Bedankt Eric!

hier vanuit het hoge noorden,

ik heb nu sinds enige jaren een JUDO waterontharder zitten, deze is in aanschaf welliswaar iets duurder geweest maar is duplex uitgeoerd en over 5 jaar genomen is het prijsverschil verdisconteerd door de hoeveelheid minder zout en spoelwater die dit apparaat gebruikt
( 249 gram zout en 24 liter spoelwater ) dit is ruim 80% voordeliger dan ecowater of durlem
nu zijn wij nauurlijk van de zuinge maar de vertegenwoordiger uit Belgie kwam om apparaat in te regelen en af te stellen gratis.

Voor wie het weten wil (of nog niet wist)...

marc uit het hoge noorden is niemand minder dan ...

Naam: dhr. Marc Spijker
E-mail: marc.spijker@judo.eu
Website: http://www.judo.eu
Functie: Area sales manager

auxi

beste,

even een kleine kanttekening bij waterontharders: water dat uit de kraan komt, noemt men niet voor niets drinkwater. Je kunt het bijgevolg onmiddellijk drinken. Het wordt frequenter en op meer parameters gecontroleerd dan flessenwater. Flessenwater (1.5€/L) kost trouwens ook duizend keer meer dan drinkwater (1.5€/m³).

Water ontharden is niet nodig, die kalk kan voor een mens geen kwaad (kijk eens wat ze op een yoghurtje zetten: rijk aan calcium).

Voor een wasmachine/vaatwasmachine...: gebruik regenwater.

Voilà, en dan is deze volledige topic zinloos. Ionenwisselaars met bijorende regeneratie met zout en zo kost je pakken van mensen en is compleet zinloos. Trouwens, zuiniger in zout kun je niet zijn met deze of gene waterwisselaar. Die ionenwisselaar werkt volgens het principe 1 Ca-ion wordt vervangen door 2 Na-ionen. Bijkomend probleem in je ionenwisselaar is dat er een biofilm in kan groeien, met pathogene bacteriën, en dan heb je geen "probleem" opgelost, maar er één bijgemaakt.

Magneten, elektrolyse, noem het maar op, je hebt het allemaal niet nodig. Drink drinkwater en geniet met maten, en dan heb je geen vitaminepilletjes of extra mineralen links of rechts nodig. En laat al die verkopers maar lullen.

groet,
bram

Bram, ik kan U hier een groot stuk in volgen, echter op mijn toevoerleiding voor de boiler heb ik een waterverzachter geplaatst omdat ik de levensduur van mijn dure zonneboiler en doorstromer niet wil compromiteren. Ons water heeft een hardheid tussen de 35 en 40 franse graden...

Bovendien is dit vanuit milieuoogpunt heel gunstig omdat mijn zonneboiler een optimaal rendement blijft behouden voor de volgende 20 jaar met een minimaal gasverbruik tot gevolg...

hoi eric,

ik volg jou ook wel een beetje (35-40 FH is hoog), maar waarom steek je dan geen regenwater in je boiler. Mijns inziens heeft een mens 1 kraan nodig met drinkwater, namelijk de koude kraan in de keuken (en eventueel nog aan de lavabo in de badkamer voor het tandenpoetsen). Alle andere kranen krijgen regenwater. Maar dan moet je wel een voldoende grote regenwaterput kunnen hebben...

Afijn, ik moest even reageren toen ik al die onzin over waterontharders las (ik ben beroepshalve nogal bezig met water). Ik vind dat veel mensen willen bedot worden, en graag allerhande ongelooflijk dure toestanden willen kopen (1000€/jaar) omdat hun drinkwater (factuur pakweg max 100€/jaar) zogezegd niet voldoet. Behalve voor de reden die Eric aanhaalde, vind ik dat allemaal onzin. Als ik die prijzen hier zie, dan kunnen jullie misschien beter koken met flessenwater en jullie geld sparen. En dan snap ik niet dat in het geval van zonneboilers of zonnepanelen er wordt gesproken over terugverdientijden en dat in het geval van drinkwater er gewoon geld door ramen en deuren gegooid wordt voor iets compleet overbodigs. Tja, dat noemen ze marketing, zeker?

Bram, dat klinkt goed maar ik betrouw mijn regenwater niet voldoende om er de vaatmachine op aan te sluiten...

Uiteindelijk zitten er toch nogal wat verontreinigingen in regenwater. Is jouw dak bv. volledig loodvrij?

Wij hebben er een van aquacare heel tevreden van hij is gehuurd geweest je betaald dan af op aantal jaar. en zout krijg je erbij dan. Nu is die allang betaald en heb onderhoudcontract alles wat kapot kan gaan word vernieuwd "graties" zout zit bij het contract inbegrepen. controles en levering zout dus ook.

Handig ik kijk nooit naar dat ding. Weet hem net staan voor als we stroom panne hebben gehad effe klok bestellen dat is alles.

Wanneer zout eens op is, (zie ik direkt aan de waterkoker) dan vul ik rap bij . week later alles weer proper

Ik weet niet of je het gelezen hebt ik dacht op www.zapruder.nl maar in ons drinkwater zit tegenwoordig ook van alles wat niet echt deugd.

Schijnt dat er zoveel medicatie genomen word dat ons gezuiverd drinkwater nog steeds delen van medicatie erin heeft zitten.

Ik zelf bezit ook een Vi50 van Durlem ik ben er zeer tevreden van en heb deze toch al twee jaar. ik heb een onderhoudscontract van 63 euro en ik bestel altijd zout ongeveer 3 a 4 zakken per onmiddelijk wanneer Durlem mij zelf belt om een afspraak te maken voor mijn jaarlijks onderhoud.
Wat ik goed vindt aan een Durlem Vi50 is dat mijn zout en waterverbruik afhankelijk is van de hoeveelheid zacht water die ik heb verbruikt voor de regeneratie. Bij een maximale regeneratie verbruikt hij 54l water 800 gr zout dus wanneer ik een week minder water neemt zal mijn waterverbruik lager zijn dan 54l en mijn zoutverbruik lager dan 800gr.
De heer van judo zegt dat hij minder verbruikt maar het is een Duplex toestel dus het verbruik vdie hij opgeeft is enkel voor de eerste serie harsflessen en niet het totale.

MVG
vix a écrit:
> Tja, zoals de titel zegt: heeft iemand ervaring met de waterontharders van Watrex (Ecowater)? Goede en slechte ervaringen zijn welkom...
> Idem voor de waterontharders van Durlem.
>
> Alvast bedankt,
> Vix

vix a écrit:
> Tja, zoals de titel zegt: heeft iemand ervaring met de waterontharders van Watrex (Ecowater)? Goede en slechte ervaringen zijn welkom...
> Idem voor de waterontharders van Durlem.
>
> Alvast bedankt,
> Vix

vix a écrit:
> Tja, zoals de titel zegt: heeft iemand ervaring met de waterontharders van Watrex (Ecowater)? Goede en slechte ervaringen zijn welkom...
> Idem voor de waterontharders van Durlem.
>
> Alvast bedankt,
> Vix

watrex, ecowater dus geeft 15 jaar garantie op alle onderdelen en werkuren en
daar de regeneratie is afgestemd op het waterverbruik verbruik je veel minder
zout. De plaatsing is gratis inclusief 100kg zout. Je hoeft geen contract af te
sluiten voor onderhoud, je mag zelf beslissen wanneer je een onderhoud laat
uitvoeren dit tegen ene uurloon van 72 euro. Je mag zout gebruiken van
andere fabrikanten zonder verlies van garantie, dit omdat ecowater zelf bijna
geen zout meer verdeeld.

Culligan lijken me ook wel goede toestellen maar ze zijn niet compact wegens
de harskolom en zoutvat niet zijn geïntgreerd.

hallo,

ik zelf heb ook een ontharder van watrex, en ik ben er zeer tevreden over...
de techniekers die thuis al zijn langsgeweest zijn zeer vriendelijk en ze weten ook wat ze doen.

over de garantie :
3 jaar op de elektronica
5 jaar op de klep
10 jaar op de harsfles
15 jaar op de zoutbak

jaarlijks onderhoud :
68 euro(zonder btw) 72.08 euro(met btw)
1 zak zout kost bij hun 8 euro(zonder btw) en 8,48 (met btw)

en deze toestellen worden bij het onderhoud volledig uit elkaar gehaald, gereinigd, gesmeerd, ontsmet en terug ingesteld

de toestellen zijn volumegestuurd (dus zoutverbruik is afhankelijk van uw waterverbruik)

en de prijzen voor de toestellen vallen zeer goed mee.
kwalteit/prijs klopt volgens mij wel

het enige wat ik moet doen is af en toe es kijken of er nog zout inzit, voor de rest moet ik daar niet aankomen dat staat perfect afgesteld en ge moet zelf niet bellen voor een onderhoud watrex belt u wel om te vragen of ze kunnen/mogen langskomen.

en ook nog ff reageren op mac p

watrex prijst hun eigen zout nog altijd aan en ze verdelen het ook nog steeds en uit persoonlijke ervaring weet ik dat dat zout van watrex tot nu toe het beste van kwaliteit is (geen harde laag beneden in de bak) (heeft met zuiverhuid en persing te maken)

voor watrex was ik bij een ander firma en daar was ik niet tevreden over( naam noem ik zelfs niet meer, want slechte reclame is ook reclame he)als die langskwamen legde ze een paar zakken zout langs het toestel keken eens naar de instellingen en ze veegde het stof er ff vanaf en ik moest dan ook bijna 80 euro betalen....

dus voor mij persoonlijk...
ik ben zeer tevreden over watrex en hun toestellen !

vriendelijke groeten
hendrik

wij hebben ook al enkele jaren een Watrex en zijn er zeer tevreden over, ook van de service.

We hebben wel een toestel dat intelligent het zout gebruikt, en niet zomaar met een tijdsklok elke nacht.

Patrick

Ik heb heel lang getwijfeld welk merk het zou worden maar aangezien ik niet vrolijk werd van de praatjes van de verkopers met installatie (Aqua Care, Bayard, ...) heb ik geopteerd voor de Durlem Vi50. Na een week mag ik zeggen dat ik voorlopig tevreden ben van de resultaten van de ontkalker die ik afgesteld heb op 15f graden (weet niet met 100% zekerheid of er niet ergens galva in de grond zit en heb geen zin in een lek).

De verkoper (LBG Engineering) was zeer behulpzaam met tips voor de plaatsing en gaf zeer veel info wat me een goed gevoel gaf, maar hij gaf ook aan dat het onderhoud een lachertje is en dat je voor dat geld beter zelf jaarlijks het ding eens proper uitkuist en de kleppen nakijkt.

Heeft iemand ervaring met dit onderhoud bij Durlem? Ik twijfel echt nog, 'k heb zeker geen zin om een nutteloos onderhoud te betalen maar langs de andere kant is het wel prettig om weten dat het toestel na x aantal jaar nog optimaal functioneert.

Ik heb ook een Durlem (een half jaar) en ben er tot hiertoe zeeer tevreden over. Ik heb een twee jaarlijks onderhoudscontract afgesloten dat je elk moment kan opzeggen.
Indien ik bij de eerste beurt merk dat het een peulschil is, ga ik het zelf doen...

Het fenomeen waterverzachter/waterontharder blijft voor discussie zorgen wat heel jammer is.
Nochtans is het klaar en helder, de systemen met harsen die renegereren met zouten zijn de enige apparaten die de kalk UIT het water halen. Alle andere electrische, electronische en magnetische toestellen doen dit NIET.
Meer info en vragen kun je ook stellen op het forum op de site www.water-behandeling.be

Ik heb zelf ook al jaren een ecowater (watrex) toestel staan en nog nooit problemen gehad.
Zoals ik al gelezen heb in dit forum komt jaarlijks een techniecker die het ganse toestel uit elkaar haalt en gelukkig ook terug in elkaar steekt.Die man desinfecteerd de harsen rechtstreeks en niet door een vloeistof in de zoutbak te gieten dat dan 20 maal verdund word. voor dit toestel had ik een toestel van aqua service en die kwam langs goot dat in de bak en voila da was het se mijnheer zei die en ik kon betalen!

i dunno i only know i'm hot and you ppl dont

i dunno i only know i'm hot and you ppl dont

Ik ben van plan om een ECOWATER apparaat aan te schaffen type EMS 18 of 25 CE, over het ontkalken heb ik niets anders dan positieve reacties gehoord van mensen die er een hebben.
Maar mijn vraag is nu: wordt er door de ontkalker de smaak en geurstof uitgehaald of niet?
Bij ECOWATER hebben ze ook een centralewaterfilter die het water lekker drinkbaar zou maken en de hinderlijke geur en smaakstoffen(chloor en organische stoffen) uit het water haalt.

Wie weet hoe men de resthardheid bij een ecowater waterontharder moet instellen.
De hardheid van het water staat nu ingesteld op 30 °dH (of 534 ppm). Ik vermoed dus dat dit de hardheid is van het inkomend water. Maar ik wil nu het uitgaand water een resthardheid geven van ongeveer een 3 of 4 °dH. Ik vind dit nergens terug in de handleiding.
Of kan dit niet bij dit soort van toestel?
Mvg

Beste Pat-2, om je een duidelijk antwoord te kunnen geven is wat meer informatie nodig. Welk type toestel betreft het juist? Electronisch?
Pas na het ontvangen van deze info kan ik (eventueel) opzoeken hoe je een 'resthardheid' kan instellen.
TIP: een heel interessant forum over waterfilters en waterverzachters vind je op www.water-behandeling.be