Huis drogen na pleisterwerken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Kleine bedenking die ik heb.....

Binnenkort is het tijd voor de pleisterwerken in mijn nieuwbouw (traditoneel gemetste) LEW.
Normaal zet je daarna de ramen open om de boel te laten drogen. Maar je voelt mij al komen, er kunnen op het gelijkvloers geen ramen open. Deuren openzetten als je er niet bent, vind ik toch niet zo evident.
Nu dacht ik om onmiddellijk na de pleisterwerken de ventilatieunit te plaatsen en deze in werking te stellen.
Is dat een goede oplossing?

Groeten
Jimmy

Reacties

zeker doen ! dat is uiteindelijk één van de grote doelen van uw unit : vochtige lucht vervangen door verse droge(re) lucht.
Die relatief droge lucht kan dan weer meer vocht opnemen...enz.

Zeker NIET de verwarming opzetten of met hulpmiddelen bij warmen, dan trekt het vocht dieper in het pleisterwerkt en duurt het uiteindelijk veel langer eer alles eruit is.

Toch een beetje opletten met je BV aan te zetten in een bouwwerf : daar is per dfinitie veel stof, en dat wil je niet van in den beginne in je buizen. Dus best terug afzetten als er wordt verdergewerkt !

De filters van je unit in de gaten houden.

Wout

U kan ook een luchtontvochtiger plaatsen in je woning

enkele bakken met luchtontvochtigers zijn veruit het gemakkelijkste en werkt bovendien nog het beste. Je zal er verstelt van staan hoeveel vocht deze onttrekken aan je nieuwbouw!

Bruno

100% ééns met Luc:
Huur een bouwdroger om de lucht te ontvochtigen, dat geeft spectaculaire resultaten!
Je staat versteld hoeveel liters water per dag je uit je bouw haalt.